Betrouwbaar, flexibel en groen

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Dankzij de inzet van free air cooling bespaart Alticom Datacenters op energieverbruik, waardoor u goedkoper uit bent. Bekijk het filmpje voor een toelichting op deze energiebesparende techniek.


Basisscholen Roermond van start met Smart Art School Challenge

03-11-2014

Basisscholen Roermond van start met Smart Art School Challenge De kinderen van acht basisscholen in Roermond zijn begonnen aan de Smart Art School Challenge: een ontwerpwedstrijd waarmee de basisscholen een ICT-budget tot € 7.500,00 kunnen winnen. Alticom Datacenters organiseert deze ontwerpwedstrijd, samen met de gemeente Roermond en de ECI Cultuurfabriek, om de komst van het nieuwe slimme datacenter in de mediatoren van Roermond te vieren. In oktober en november maken de kinderen een ontwerp voor een stoeptegel. Op donderdag 11 december maakt een vakjury de mooiste en meest bijzondere ontwerpen bekend. Deze worden gedrukt op stoeptegels die op een nader te bepalen plek in de stad een ’groeipad’ zullen vormen.

Lees meer >


Bewustwording staat centraal tijdens adviseursdag ‘Veiligheid op hoogte’

30-10-2014

Bewustwording staat centraal tijdens adviseursdag ‘Veiligheid  op hoogte’ Op dinsdag 28 en woensdag 29 oktober organiseerde Hertek B.V., leverancier van brandveiligheidssystemen, in samenwerking met Alticom Datacenters de adviseursdag ‘Veiligheid op hoogte’ in de Gerbrandytoren in IJsselstein.

Lees meer >


News Roundup oktober: Dropbox, datawetgeving en Amazon-planten

27-10-2014

News Roundup oktober: Dropbox, datawetgeving en Amazon-planten Het einde van de maand is in zicht en dat betekent dat we weer boeiend en bijzonder datacenternieuws op een rij hebben gezet. Zo is het oppassen met Dropbox, zijn de meeste bedrijven niet klaar voor nieuwe Europese datawetgeving en gaat Amazon planten kweken.

Lees meer >


Heppie View Tour naar mediatoren Tjerkgaast

09-10-2014

De laatste Heppie View van dit jaar wordt gehouden in de mediatoren van Tjerkgaast. Op zaterdag 1 en zondag 2 november is daar de toren geopend voor publiek.

Lees meer >