Betrouwbaar, flexibel en groen

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Dankzij de inzet van free air cooling bespaart Alticom Datacenters op energieverbruik, waardoor u goedkoper uit bent. Bekijk het filmpje voor een toelichting op deze energiebesparende techniek.


News roundup augustus: Big Data Bubble op barsten en haaien zitten Google dwars

21-08-2014

Belangrijke noviteiten, nieuwswaardige rapporten en opmerkelijke berichten uit de wereld van de datacenters? Alticom houdt het in de gaten en brengt het belangrijkste nieuws voor u in beeld. Deze week onder meer: de Big Data Bubble, de dwarsliggende haaien van Google en nieuwe groene hardware.

Lees meer >


Glasvezel en/of straalverbinding? De eigenschappen op een rij

23-07-2014

Glasvezel en/of straalverbinding? De eigenschappen op een rij Verreweg de meeste datacenters zijn voor datatransport ontsloten via glasvezel. Zo ook Alticom. Maar dankzij de grote hoogte van de mediatorens, kunt u bij Alticom ook kiezen voor een straalverbinding* tussen uw kantoorpand en het datacenter in de toren. Kiest u voor glasvezel of voor een straalverbinding? We zetten de eigenschappen van beide opties voor u op een rij, zodat u een weloverwogen, slimme keuze kunt maken.

Lees meer >


Datacenters stukken duurzamer in 2025 en Muisstil serverpark dankzij dompeltechniek

16-07-2014

Datacenters stukken duurzamer in 2025 en Muisstil serverpark dankzij dompeltechniek Belangrijke noviteiten, nieuwswaardige rapporten en opmerkelijke berichten uit de wereld van de datacenters? Alticom houdt het in de gaten en brengt het belangrijkste nieuws voor u in beeld. Deze week onder meer: Het rapport 'Data Center 2025', Cloud backup kan in de papieren lopen en Stroomuitval zit in een klein hoekje...

Lees meer >


Overwegingen in de keuze voor een datacenter

11-07-2014

Overwegingen in de keuze voor een datacenter Een interview met Bram de Ven van Nouvité, Fred Aué van Totall-IT over zijn keuze voor het datacenter in Roermond en nog meer wetenswaardigheden leest u in onze nieuwsbrief.

Lees meer >