Betrouwbaar, flexibel en groen

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Dankzij de inzet van free air cooling bespaart Alticom Datacenters op energieverbruik, waardoor u goedkoper uit bent. Bekijk het filmpje voor een toelichting op deze energiebesparende techniek.


Datacenters stukken duurzamer in 2025 en Muisstil serverpark dankzij dompeltechniek

16-07-2014

Datacenters stukken duurzamer in 2025 en Muisstil serverpark dankzij dompeltechniek Belangrijke noviteiten, nieuwswaardige rapporten en opmerkelijke berichten uit de wereld van de datacenters? Alticom houdt het in de gaten en brengt het belangrijkste nieuws voor u in beeld. Deze week onder meer: Het rapport 'Data Center 2025', Cloud backup kan in de papieren lopen en Stroomuitval zit in een klein hoekje...

Lees meer >


Overwegingen in de keuze voor een datacenter


Overwegingen in de keuze voor een datacenter Een interview met Bram de Ven van Nouvité, Fred Aué van Totall-IT over zijn keuze voor het datacenter in Roermond en nog meer wetenswaardigheden leest u in onze nieuwsbrief.

Lees meer >


Drie vragen aan... Fred Aué


Het bedrijf Totall-IT neemt haar intrek in het datacenter van Roermond. Accountmanager Fred Aué onderbouwt zijn keuze voor dit datacenter. Bekijk de video.

Lees meer >


Slimme voorzieningen en de nieuwste techniek in mediatorens

03-07-2014

Slimme voorzieningen en de nieuwste techniek in mediatorens “Onze 24 mediatorens leveren al een halve eeuw continuïteit, energie en koeling. Ze zijn daarom bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld datacenters. Met een concept van modulaire datacenters kunnen we in onze torens inspelen op de marktvraag. Omdat ze kleinschalig zijn, bouwen we onze datacenters altijd volgens de laatste stand van de techniek.” Dat zegt productmanager Ines Jentink van Alticom Datacenters in Meppel. Hij is een van de geestelijk vaders achter het inrichten van datacenters in de mediatorens. Eind juni heeft het bedrijf in de zendtoren van Roermond alweer het veertiende datacenter in gebruik genomen.

Lees meer >