Betrouwbaar, flexibel en groen

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Dankzij de inzet van free air cooling bespaart Alticom Datacenters op energieverbruik, waardoor u goedkoper uit bent. Bekijk het filmpje voor een toelichting op deze energiebesparende techniek.


Heppie View in mediatoren Roosendaal

18-09-2014

Heppie View in mediatoren Roosendaal Op 4 en 5 oktober 2014 doet de Heppie View Tour de mediatoren in Roosendaal aan. De toren is dat weekend open voor het grote publiek. Voor 10 euro per persoon kan de bezoeker genieten van het fenomenale uitzicht. Ook dit keer gaat de volledige opbrengst van deze actie naar Stichting Heppie. Tickets zijn verkrijgbaar via www.heppieview.nl.

Lees meer >


Factchecker onderzoekt: 'Calamiteitenfunctie mediatoren biedt zekerheid voor continuïteit dataverkeer'

26-08-2014

Factchecker onderzoekt: 'Calamiteitenfunctie mediatoren biedt zekerheid voor continuïteit dataverkeer' De mediatorens van Alticom zijn door de overheid aangewezen als officiële calamiteitenzenders in geval van grote rampen. Deze unieke calamiteitenfunctie maakt ook dat uitval van onze datacenters tot het uiterste minimum is beperkt. Dat claimen wij. Maar klopt dat ook en hoe uniek is dit? Alticom heeft de 'Factchecker' ingeschakeld om deze claim te onderzoeken. Journalist Friso Schotanus toetst het waarheidsgehalte van de stelling....

Lees meer >


Unieke openstelling mediatoren Hilversum tijdens open studio-dagen

25-08-2014

Unieke openstelling mediatoren Hilversum tijdens open studio-dagen Alticom stelt op 6 en 7 september 2014 tijdens de open studio-dagen haar mediatoren in Hilversum open voor het grote publiek. In samenwerking met Stichting Heppie organiseert zij de Heppie View Tour. Voor 10 euro per persoon kan de bezoeker genieten van het fenomenale uitzicht. Een unieke kans, want normaal gesproken zijn de torens niet toegankelijk voor publiek. In de loop van dit jaar zullen nog twee andere torens hun deuren openstellen. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar Stichting Heppie. Tickets zijn verkrijgbaar via heppieview.nl.

Lees meer >


News roundup augustus: Big Data Bubble op barsten en haaien zitten Google dwars

21-08-2014

Belangrijke noviteiten, nieuwswaardige rapporten en opmerkelijke berichten uit de wereld van de datacenters? Alticom houdt het in de gaten en brengt het belangrijkste nieuws voor u in beeld. Deze week onder meer: de Big Data Bubble, de dwarsliggende haaien van Google en nieuwe groene hardware.

Lees meer >