120.000 euro opgehaald voor Stichting Heppie met Heppie View Tour

Stichting Heppie en Alticom Datacenters zijn trots op de 120.000 euro die tot nu toe in totaal is opgehaald met de Heppie View Tour. Ruim 12.000 mensen hebben een ticket gekocht voor het goede doel om te kunnen genieten van een geweldig uitzicht vanuit een datatoren van Alticom. Met het opgebrachte geld kunnen kinderen die het moeilijk hebben onbezorgd genieten van een vakantie.

Mediatoren Hilversum Het uitzicht vanuit de datatorens van Alticom Datacenters is fenomenaal, maar in principe zijn de torens niet toegankelijk voor ‘onbevoegden’. Speciaal voor Stichting Heppie maakt Alticom een uitzondering. In 2013 zijn Stichting Heppie en Alticom Datacenters de Heppie View Tour gestart om geld in te zamelen voor het goede doel.

Stichting Heppie zet zich in Nederland in voor kinderen die het moeilijk hebben en niet onbezorgd kunnen opgroeien. Speciaal voor hen organiseert de stichting het hele jaar door groepsvakanties waarin alles draait om samen spelen, plezier maken en positieve aandacht. 

Voor een tientje naar boven

Tijdens een Heppie View in een van de datatorens van Alticom, kunnen geïnteresseerden, van jong tot oud, voor 10 euro met de lift naar boven om van achter het glas van het uitzicht te genieten. Dit jaar werden de datatorens in Markelo, Haarlem, IJsselstein, Hilversum, Roosendaal en Tjerkgaast aangedaan. In 2013 werden de datatorens in Hoogersmilde, Lelystad en Roermond opengesteld. De opbrengst van alle verkochte tickets gaat rechtstreeks naar Stichting Heppie. Op dit moment is er al ruim 120.000 euro opgehaald doordat ruim 12.000 mensen een ticket hebben gekocht.

Een resultaat waar de stichting erg van onder de indruk is, zo laat Nina Schmitz, directeur Stichting Heppie weten: “Het is waanzinnig om als stichting in zoveel regio’s zichtbaar te zijn. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar vakanties voor kinderen die het moeilijk hebben. Ik vind het heel bijzonder dat Alticom dit doet voor ons, en oog heeft voor de vaak onzichtbare doelgroep van Heppie. Samen bieden we deze kinderen een geweldige, positieve ervaring en toekomstperspectief.”

Leonie Williams, marketingcoördinator van Alticom, zegt trots te zijn om te kunnen bijdragen aan Stichting Heppie: “Ontzettend mooi om te zien wat voor bedrag we met elkaar hebben opgehaald. Voor ons is het des te leuk om de torens op deze manier eens open te kunnen stellen.We krijgen vaak verzoeken van mensen die graag een kijkje willen nemen in een toren. Daar kunnen we helaas zelden aan meewerken, vooral vanwege de veiligheid van de apparatuur en het organisatorische aspect. Met de Heppie View Tour is dit wel mogelijk en het is fantastisch om te zien hoe leuk mensen het vinden.”

Positieve energie

Jannet Wiggers en Wilfred Weijers zijn de initiatiefnemers en organisatoren van de Heppie View Tour. Weijers kwam op het idee toen hij in een luchtballon over de datatoren van Mierlo vloog. Het uitzicht was fenomenaal en dat wilde hij delen met de omgeving. Tijdens een netwerkbijeenkomst werd al snel de link met Stichting Heppie gelegd. “Ik vind het een ontzettend leuk project. Naast dat er geld opgehaald wordt voor Stichting Heppie, genereert het ook landelijke bekendheid voor de stichting, door de geografische verspreiding van de torens. Het geeft mij veel voldoening en positieve energie om dit naast mijn dagelijkse zakelijke werkzaamheden te kunnen organiseren. Zeker door de enthousiaste reacties van alle bezoekers.”

Ook voor 2015 staat er weer een Heppie View Tour gepland. Dan kan er een kijkje genomen worden in de Alticom torens van Goes, Loon op Zand en als bijzondere hekkensluiter Mierlo – de plaats waar de Heppie View Tour is ontstaan en waar Hotel Heppie staat en het onderkomen van de stichting zich bevindt.

Reacties

 1. http://rob zegt

  Weet iemand of dit in 2018 of 2019 weer plaatsvindt?

  • http://beheerder zegt

   Beste Rob,
   Vooralsnog hebben we nog geen openstellingen gepland. Hou de website in de gaten.
   Groeten,
   Alticom

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl