Alticom datacenter Roermond testlocatie project Geyser

Geyser

Met het project Geyser (onderdeel van het Zevende Kaderprogramma van de Europese Unie) streeft de EU niet alleen naar duur­zamer gebruik van energie. Een belangrijke doelstelling is ook om energie vanuit een datacenter terug te geven aan de omgeving. De ambitie: een CO2-reductie van maar liefst 80% in 2050. Geyser draagt hieraan bij door de ontwikkeling van een besturingssysteem voor efficiënter energiebeheer en onderzoek naar het gebruik van datacentra als onderdeel van een Smart-city. In samenwerking met partners uit heel Europa, onder meer verschillende universiteiten en software bedrijven houdt Alticom zich hier volop mee bezig. Alticom werkt hierin nauw samen met o.a. Green IT Amsterdam en het aangrenzende Smart City project.

Alticom is -mede vanwege haar zeer ‘groene’ karakter- gevraagd om met haar datacenters te participeren in dit bijzondere project.  In de testfase van het Geyser-project wordt de unieke besturingssoftware getest in vier innovatieve scenario’s.

Het datacenter in Roermond is de eerste testlocatie in Nederland waar vanaf deze week getest wordt.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl