Mediatoren Amsterdam uit anonimiteit

Persbericht:

Een van de landmarks van Amsterdam, de mediatoren op de Zuidas, wordt vandaag voorzien van de naam van de eigenaar, Alticom. Ook het lichtkunstwerk op de mediatoren is na vandaag weer in volle glorie te bewonderen.

Ed Boerema, CEO van Alticom: “Alticom is sinds 2007 eigenaar van 24 mediatorens verspreid over het land. Deze torens zorgen al ruim 60 jaar voor continuïteit van televisie, radio, mobiele telefonie, en sinds enige jaren ook voor breedband internet en datacenters. Zo ook de unieke toren in Amsterdam. Daar zijn we natuurlijk trots op. En die trots uiten we nu door onze naam letterlijk te verbindefoto-amsterdam2 artist impressionn aan deze schitterende toren.”, aldus Ed Boerema.

Alticom behoort tot de groenste data centers van Nederland. Er is daarom gekozen voor energiezuinige ledverlichting in het logo. Het ontwerp is mede tot stand gekomen door de inzet van de architect van de mediatoren, Christof Schwencke, en de gemeente.

In de avond verschijnt bovenin de toren het lichtkunstwerk van Giny Vos genaamd White Noise, waardoor een voortdurend veranderend en betoverend schouwspel van planeten en sterren wordt gesimuleerd.

 

Over Alticom

Alticom is opgericht in 2007 en is eigenaar van 24 hoge mediatorens en 9 lagere masten in Nederland die samen een belangrijk deel van de Nederlandse omroep- en telecommunicatie-infrastructuur vormen. Primair maken de hoge masten het uitzenden van signalen voor televisie, radio en mobiele providers mogelijk. Naast de Broadcasting en Telecom-activiteiten bieden de mediatorens sinds 2009 onderdak aan een van de groenste datacenters van Nederland. De ruime ervaring op deze gebieden biedt ook een ideale basis voor toekomstgerichte projecten. Zo worden de torens ingezet onder ook ingezet voor breedbandinternet via Microwave en Internet of Things-projecten. Alticom is als enige datacenter deelnemer in het Europese project GEYSER waarin de rol van datacenters binnen een Smart City wordt onderzocht.

Reacties

  1. Zojuist voor het eerst het logo van Alticom gezien op de toren in Amsterdam-zuid. Prachtig!

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl