Alticom bij RTV Oost

Op zaterdag 7 mei 2011 besteedde RTV Oost aandacht aan de mediatorens van Alticom. Het onderwerp: In de zendtorens van Markelo en Zwollerkerspel maken oude analoge zenders plaats voor datacentra.

Sinds de digitalisering van televisie en het toenemend gebruik van verbindingen via satelliet of glasvezel, is veel apparatuur in de torens overbodig geworden. In een aantal ruimtes waar de zenders stonden zijn grote computers geplaatst. Die worden onder meer gebruikt door bedrijven en overheidsinstelling voor de opslag van belangrijke computergegevens.

De komst van de datacentra heeft geen invloed op de ontvangst van analoge radiozenders zoals Radio Oost. Dat blijft via de zenders Markelo en Zwollerkerspel gewoon door gaan.

Bekijk het filmpje van RTV Oost hier.

© RTV Oost

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl