Alticom bouwt met Eurofiber aan hoogwaardige, flexibele en toekomstbestendige data-infrastructuur via online platform ‘DCspine’

ChannelConnect-DC-Spine-Eurofiber

Door de sterke groei van clouddiensten ontstaan er nieuwe IT-ecosystemen die vanuit datacenters opereren. Eurofiber ziet een sterk groeiende vraag naar connectiviteit tussen datacenters ten gevolge van deze ontwikkeling en speelt daarop in met een innovatieve propositie die sneller, schaalbaarder en flexibeler is dan het bestaande aanbod.

DCspine biedt een Terabit platform tussen meer dan 30 Nederlandse datacenters.

‘Real time’ connectiviteit

DCspine (www.dcspine.nl) is een volledig geautomatiseerd online platform dat een datacenter netwerk biedt op basis van de laatste software defined network technologie. DCspine kan gezien worden als de virtuele ‘meet-me-room” van alle geconnecteerde datacenters. DCspine maakt het mogelijk om net zo makkelijk tussen datacenters te connecteren als binnen één afzonderlijk datacenter. De propositie is 24×7 leverbaar via een online portal en de diensten zijn direct operationeel na afronding van het bestelproces. ‘Real time’ kunnen één of meerdere verbindingen worden besteld, op- en afgeschaald, aangepast of opgezegd. DCspine richt zich primair op datacenters en op cloud service providers die vanuit datacenters opereren.

Waarom DCspine

  • Hoge capaciteit verbindingen tot 100 gigabit per verbinding
  • 24/7 bestellen en levering via de self service online portal
  • Flexibele contractvoorwaarden
  • Dezelfde producten en prijzen op meer dan 30 datacenters in Nederland
  • Cloud services direct beschikbaar op voorgeconfigureerde poorten

DCspine werkt samen met launching partners Dataplace, NLDC en Alticom. In 2017 zullen 3 datacenters van Dataplace, 5 datacenters van NLDC en 6 datacenters van Alticom worden aangesloten.

Gerben van der Veen, managing director Dataplace: “Dataplace gelooft in een open netwerk model waarbij haar klanten kunnen kiezen uit een breed palet van carriers en providers. DCspine is innovatief en versterkt de conneciviteitsmogelijkheden voor onze klanten door eenvoudig, snel en betaalbaar naar alle belangrijke datacenters in Amsterdam en de regio te connecteren.”

Rick van Fucht, director connectivity NLDC: “Met het verwelkomen van DCspine op onze datavloer, wil NLDC verder bouwen aan een steeds completer carrier- en cloud neutraal datacenter netwerk. Partnerships zoals deze zijn cruciaal en spelen in op de alsmaar groeiende en veranderende vraag naar allerlei connectiviteitdiensten.”

Bart Oskam, CTO Eurofiber Groep: “Met DCspine hebben we een dynamisch en toekomstvast platform voor clouddiensten gecreëerd. Ik ben er trots op hoe deze innovatie in korte tijd tot stand is gekomen.”

Hans ten Hove, CFO Alticom: “Door ons landelijk netwerk van 24 mediatorens uit te rusten met DCspine bieden we een zeer hoogwaardige, flexibele en toekomstbestendige data-infrastructuur aan, die de positie van Alticom als groen en innovatief data center versterkt.”

Eurofiber investeert meerdere miljoenen in DCspine. Het komende jaar zal het platform verder worden uitgebouwd met nieuwe functionaliteit en wordt het aantal aangesloten datacenters en partners systematisch uitgebreid.

ChannelConnect-DC-Spine-Logo-large

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl