Alticom breidt netwerk slimme datacenters uit naar Roermond

RoermondMet een bijzonder hoge uptime, lage energiekosten en toepassing van duurzame en nieuwe technieken zijn de datacenters van Alticom een slimme oplossing voor bedrijven die kiezen voor zekerheid en continuïteit voor een scherpe prijs. Eind juni is het landelijke netwerk van Alticom Datacenters verder uitgebreid met een nieuwe locatie in de mediatoren van Roermond.

Dataopslag kan heel slim gebeuren, stellen marketing & sales director Robin Verlangen en productmanager Ines Jentink van Alticom Datacenters in Meppel. Alticom is eigenaar van 24 mediatorens in Nederland. “De locaties staan garant voor continuïteit, kostenefficiëntie, duurzaamheid, veiligheid en schaalbaarheid. Bovendien is er voor onze klanten altijd een datacenter in de buurt”, aldus Verlangen.

Hoge uptime

De torens van Alticom zijn door overheid aangewezen als onderdeel van de noodinfrastructuur en beschikken over unieke voorzieningen zoals noodstroomgeneratoren om bij calamiteiten de zenders langdurig in de lucht te houden. De datacenters profiteren daarvan.
Jentink: “We hebben voorzieningen aangebracht die de kans op uitval tot een absoluut minimum te beperken. Dankzij een dubbele glasvezelverbinding tussen de torens kunnen we een uptime van 99,999 procent garanderen. Daarnaast zijn er straalverbindingen – de meest betrouwbare verbinding – tussen de locaties.”

Lage energiekosten

De Alticom-datacenters in de torens zijn kleinschalig en modulair opgezet. “Daardoor kunnen we ze inrichten volgens de laatste stand van de techniek en conform de specifieke wensen van de klant. Bovendien is de realisatietijd kort. Een datacenter met tien tot twaalf serverkasten is binnen twee maanden compleet ingericht”, vertelt Jentink.

Alle locaties hebben free air cooling, een natuurlijke en energiebesparende koeltechniek. Via een intelligent filterproces wordt de buitenlucht optimaal geconditioneerd voor de koeling van de apparatuur. “In vergelijking met andere datacenters besparen we tot de helft op de energiekosten. Een gemiddeld bedrijf kan al gauw enkele duizenden euro’s per jaar besparen, maar we hebben zelfs klanten die per vloer van twaalf racks ruim een ton besparen”, weet Verlangen.

Datacenter Roermond

Het nieuwe datacenter in de mediatoren in Roermond is de jongste telg van Alticom. De locatie speelt al in op de groter wordende energiedichtheid, zodat de servers ook in de toekomst zijn verzekerd van voldoende energie. “Maar ook met het toepassen van nieuwe vloeren en nieuwe, bredere serverkasten op deze locatie, laten we zien dat we vooroplopen”, aldus Jentink, die eraan toevoegt dat alle mediatorens op groene stroom draaien.

‘Smartsave uw data’

Verlangen geeft aan dat Alticom – dat in 2009 zijn eerste datacenter inrichtte – een sterk opkomend bedrijf is. “Wij zorgen voor optimale voorzieningen voor de housing, zodat onze klanten hun datamanagement goed kunnen regelen. Dat doen we onder de slogan ‘Smartsave uw data’, met een verwijzing naar de Nederlandse vertaling van het Engelse smart. Onze specialisten werken met slimme technieken, op locaties die slim zijn ingericht voor managers die smart denken.”

Tijdens de opening is tevens het startsein gegeven voor de Smart Art Challenge. Een ontwerpwedstrijd voor de slimme kinderen van Roermond. Lees hier meer over de Challenge.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl