Alticom Datacenters Tier III Compliant

TierIII_logoHet datacenter concept van Alticom voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III classificering. Binnen de Tier III klasse is sprake van redundant uitgevoerde stroomvoorzieningen en ook de installaties voor klimaatbeheersing in de datacenters zijn dubbel uitgevoerd. Hiermee is een uitermate hoge uptime van de IT-apparatuur in de datacenters gegarandeerd.

Tier classificering

Het Uptime Institute is een wereldwijd gerenommeerde instantie die de Tier standaarden heeft ontwikkeld. De vier Tier classificaties geven inzicht in de mate van redundantie waaraan de technische installaties in een datacenter moeten voldoen. Hoe hoger de Tier classificatie, hoe hoger de beschikbaarheid en hoe kleiner de kans op uitval. Senior Consultant Pieter Carlier van All IT Rooms is geaccrediteerd Tier Designer (ATD) en heeft de ontwerpgegevens van de datacenters van Alticom getoetst aan de Tier standaarden van het Uptime Instituut. Het elektrotechnische en werktuigbouwkundig ontwerp van de Alticom Datacenters zijn op basis van deze toetsing ‘Tier III Compliant’ bevonden.

Alticom streeft de hoogst mogelijke kwaliteit na in haar dienstverlening. We zijn in het bezit van diverse certificaten die het kwaliteitsniveau aantonen en ondersteunen dat Alticom een betrouwbare partner voor het beheer van uw data is.

Bekijk hier alle certificeringen van Alticom.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl