Dutch Datacenter Association opgericht

Om zich sterk te maken voor de Nederlandse datacenter sector hebben Alticom en nog 19 andere marktleidende datacenters de stichting Dutch Datacenter Association (DDA) opgericht. De brancheorganisatie zag op 8 januari 2015 het levenslicht. De missie van de DDA: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacentersector naar de overheid, media en samenleving.

Robin Verlangen, Director Marketing en Sales bij Alticom:

“Met de oprichting van de DDA wil Alticom een bijdrage leveren aan een verantwoorde groei van de sector en een professioneel en succesvol datacenterklimaat in Nederland.”

Nederland is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters. Ons land vervult internationaal gezien een spilfunctie. De nieuwe stichting zal als partij optreden in onderhandelingen met stakeholders en overheid, projecten ondersteunen op het gebied van milieu, maatschappij en onderwijs en alles doen om groeimogelijkheden in de sector te stimuleren.

Een goede digitale infrastructuur is essentieel om de groeiende vraag naar en het aanbod van online diensten goed te laten functioneren en verder te laten groeien. Dergelijke online diensten, zoals Cloud en mobiele apps, worden gevoed vanuit datacenters. Datacenters vormen daarom het fundament van onze digitale infrastructuur. Talloze buitenlandse datacenters, netwerkbedrijven, Cloud providers en andere online bedrijven hebben zich in ons land gevestigd. Dat heeft een positief effect op de (directe en indirecte) werkgelegenheid en de staatskas. Onze economie is dan ook gebaat bij een goed en toekomstbestendig datacenterklimaat.

De Dutch Datacenter Association heeft drie doelstellingen.

  • Allereerst verbindt DDA door interactie te stimuleren tussen deelnemers, marktpartijen, overheid, belangenorganisaties en platforms.
  • Ten tweede profileert en promoot DDA de rol, de impact en de betekenis van de datacentersector in de maatschappij.
  • Ten slotte neemt DDA initiatieven, of steunt het bestaande projecten, op het gebied van milieu, maatschappij en onderwijs.

Logo DDA

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl