Alticom en ViaData gaan partnerschap aan vanuit de mediatoren van Spannenburg in Tjerkgaast.

tjerkgaast-032xlHij staat er al sinds 1972, maar op 3 november 2016 wordt er een nieuw datacenter  geopend in de mediatoren van Tjerkgaast, ook wel de toren van Spannenburg genoemd. Voortaan is dit de ViaData Toren en kunnen bedrijven en organisaties hier op een veilige en groene manier hun data opslaan. Op 3 november vindt de feestelijke opening plaats met een hapje en een drankje.

De continue beschikbaarheid van data wordt steeds vaker van ‘levensbelang’. Het (tijdelijk) niet kunnen beschikken over ordergegevens, klantgegevens en bijvoorbeeld procesinformatie leidt tot enorme schadeposten en zelfs soms tot faillissementen. Het is dan ook logisch dat de roep om kwalitatief hoogwaardige datamanagement-oplossingen enorm groeit. Zo ook in Friesland. ViaData Automatisering start met haar eigen datacenter in de toren van Spannenburg. De toren maakt deel uit van het landelijke Alticom-netwerk van 24 mediatorens die hun hoogwaardige voorzieningen mede danken aan hun rol in de landelijke noodinfrastructuur. Het nieuwe datacenter is letterlijk en figuurlijk een datacenter van en op hoog niveau. De toegepaste technieken en voorzieningen gelden als de meest moderne. De toren is bovendien maar liefst 118 meter hoog en daarmee het hoogste bouwwerk in Friesland.

“Onze klanten willen dat hun eigen servers binnen een betrouwbare omgeving worden beheerd en het liefst in de eigen regio”,  aldus Robert Procee, directeur van ViaData Automatisering. “In ons datacenter in Spannenburg kunnen bedrijven hun eigen servers onderbrengen waarbij wij zorgen voor een optimale zekerheid en het behoud van dataopslag. En desgewenst kunnen we aanvullende IT-diensten verzorgen, waarmee we ondernemingen op IT-gebied volledig kunnen ontzorgen. Met ons nieuwe datacenter kunnen we dus weer beter inspelen op de vraag van onze klanten en de groeiende behoefte in de Friese markt.”

Het grootste voordeel van dataopslag op grote hoogte in de toren van Spannenburg is dat er gebruik wordt gemaakt van direct free air cooling. De koelkosten vormen bij ‘normale’ datacenters globaal de helft van de energiekosten, omdat het erg veel energie kost om de servers koel te houden. In de ViaData Toren stroomt er op natuurlijke wijze koele gefilterde buitenlucht langs de servers waardoor er tot ruim 40% bespaard kan worden op energiekosten. Dat ziet de klant terug in de aanzienlijk lagere kosten op jaarbasis. Het gebruik van Free air cooling, de hoge efficiency en de inkoop van 100% groene windenergie maakt dit datacenter een van de groenste van Nederland. Iets wat veel ondernemers duidelijk aanspreekt.

Een goede en veilige IT-omgeving is essentieel; IT is voor veel bedrijven het belangrijkste bedrijfsmiddel binnen de onderneming geworden. Cloudoplossingen garanderen continuïteit en als je kiest voor dataopslag in de ViaData Toren van Spannenburg, staat je data niet alleen hoog en droog binnen de Friese provinciegrenzen, maar is het ook nog eens duurzaam en voordelig.”

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl