Alticom onderdeel Cellnex Telecom

Sinds september 2017 maakt Alticom onderdeel uit van de Spaanse provider Cellnex Telecom. Cellnex Telecom heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld als de belangrijkste onafhankelijke aanbieder van draadloze telecommunicatie-infrastructuur van Europa, met in totaal 24 duizend sites.

Cellnex verhuurt onder meer sites aan de telecomoperators, verzorgt geavanceerde audiovisuele diensten aan regionale en lokale omroepen, ontwikkelt oplossingen op het gebied van ‘smart city’ en biedt onder meer Distributed Antenna Systemen aan. Cellnex Telecom is actief in heel Europa; Spanje, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en Nederland.

In Nederland waren Shere Masten en Towerlink al onderdeel van Cellnex sinds 2016. Afgelopen jaar is ook Alticom aangekocht door Cellnex. Cellnex heeft Alticom voor 133 miljoen euro overgenomen van Infracapital. Cellnex bezit nu 24 hoge mediatorens en meer dan 780 telecommunicatiemasten in Nederland. Diensten variëren hierbij van mast colocatie diensten tot data center housing faciliteiten. De overname betekent ook uitbreiding van het 5G-ecoysteem.

Hans ten Hove, CFO bij Alticom: “Wij als management zijn blij met deze overname. Het past bij onze strategie en creeert mogelijkheden om ons verder te ontwikkelen.”

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl