Over Alticom

Alticom is eigenaar van 24 hoge mediatorens en 6 lagere masten. Samen vormen die torens en masten een belangrijk deel van de Nederlandse omroep- en telecommunicatie-infrastructuur. In deze torens en masten verhuurt Alticom ruimte en levert Alticom een aantal aanvullende diensten zoals energievoorziening en koeling aan alle telecommunicatie- en omroepoperators in Nederland.

Datacenters van Alticom

Door de digitalisering van radio en televisie en het toenemend gebruik van satelliet- en glasvezelverbindingen is veel analoge apparatuur in de torens overbodig geworden en verwijderd. De ruimte die daardoor in de torens ontstond, bevatten de perfecte bouwstenen voor datacenters. In 2009 is daarom Alticom begonnen met het aanbieden van datacenter housing diensten. Alticom Datacenters biedt housing services inclusief energievoorzieningen, noodstroom en no-break faciliteiten, uitstekende connectiviteit, hoge continuïteit en een hoge graad van beveiliging.

Omroep en telecom

Alticom levert colocatie diensten aan netwerkaanbieders van omroep en telecom. Zij kunnen ruimte voor hun antennes huren in de mast, of op het dak van de torens. De bijbehorende transmissie apparatuur wordt in de toren geplaatst. Alticom levert de bijbehorende voorzieningen, zoals energie (desgewenst inclusief noodstroom en no-break faciliteiten), toegang en koeling.

Zenden en ontvangen

De mediatorens van Alticom worden gebruikt voor een veelheid aan toepassingen. De torens bevatten antennes voor bijvoorbeeld digitale TV (Digitenne), analoge FM en digitale radio (DAB). Ook antennes voor de mobiele telecommunicatiediensten GSM, UMTS en het toekomstige LTE (800 MHz) hebben een plek in de torens en masten van Alticom.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Alticom neemt haar verantwoordelijkheid op het vlak van milieu. Dat zeggen we niet alleen, we voegen de daad ook bij het woord. Zo investeren we in duurzame technieken en gebruiken we 100% groene stroom. Ook zijn we ons bewust van de sociale impact die we als bedrijf hebben. Onder de noemer Heppie View stellen we onze torens met regelmaat open voor het publiek. De complete opbrengst gaat naar Stichting Heppie. Deze stichting organiseert groepsvakanties voor kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat er thuis geen geld is om eens op vakantie te gaan, of omdat een kind thuis vaak in de schaduw van zijn of haar zieke broertje of zusje staat. Daarnaast werken we op verschillende locaties mee aan het plaatsen van nestkasten voor de slechtvalk. Zo kan deze zeldzame vogel ongestoord broeden.

Onderdeel Cellnex Telecom

In Europa heeft Cellnex Telecom zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld als de belangrijkste onafhankelijke aanbieder van draadloze telecommunicatie-infrastructuur met in totaal ongeveer 28.000 sites. Cellnex verhuurt onder meer sites aan  telecomoperators, verzorgt geavanceerde audiovisuele diensten aan regionale en lokale omroepen, ontwikkelt oplossingen op het gebied van ‘smart city’​,  en biedt onder meer Distributed Antenna Systemen aan. Cellnex Telecom is actief in Spanje, Frankrijk, Italïe, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en Nederland. 

In Nederland waren Shere Masten en Towerlink al onderdeel van Cellnex. In september 2017 is ook Alticom aangekocht door Cellnex. Daarmee bezit Cellnex op dit moment 24 hoge mediatorens en meer dan 780 telecommunicatiemasten in Nederland. Diensten variëren hierbij van mast colocatie diensten tot data center housing faciliteiten. 

Geschiedenis Alticom

Het is 2007 als Alticom (Alti van altitude en com van communicatie) geboren wordt. Dat jaar verkocht KPN de torens die zij in bezit hadden aan de Franse firma TDF. In 2011 zijn de aandelen van Alticom overgegaan naar Infracapital Partners LP. Sinds september 2017 is Alticom onderdeel van Cellnex Telecom. Lees hier meer informatie over 10 jaar Alticom.

 

 

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl