Certificeringen

Alticom streeft de hoogst mogelijke kwaliteit na in haar dienstverlening. We zijn in het bezit van diverse certificaten die het kwaliteitsniveau aantonen en ondersteunen dat Alticom een betrouwbare partner voor het beheer van uw data is.

TIER III Classificering

Het datacenter concept van Alticom voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III Classificering. Binnen de Tier III klasse is sprake van redundant uitgevoerde stroomvoorzieningen en ook de installaties voor klimaatbeheersing in de datacenters zijn dubbel uitgevoerd. Hiermee is een uitermate hoge uptime van de IT-apparatuur in de datacenters gegarandeerd.

ISO 9001ISO9001

Alticom is officieel ISO 9001:2015 erkend. ISO 9001 is de internationaal
erkende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Dat betekent dat de diensten van Alticom voldoen aan de eisen van klanten en aan wet- en regelgeving. Bovendien spannen wij ons continu in om de klanttevredenheid naar een nog hoger niveau te brengen

ISO 27001

ISO_27001_ISO27001_Alticom_datacenterAlticom is officieel ISO 27001:2013 gecertificeerd. ISO 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging en specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS) – een systeem voor het beheren en beheersen van informatiebeveiliging. Deze certificering bewijst dat Alticom juist handelt aangaande processen en procedures waarbij informatie beveiligd dient te worden.

CDCP & CDCS

CDCP

Twee van onze specialisten zijn zowel CDCP als CDCS
(Certified Data Center Professional/Specialist) gecertificeerd. Alticom behoort daarmee tot één van de weinige datacenters in Europa die ‘deze functie’ redundant heeft. Klanten van Alticom kunnen gebruik maken van deze kennis CDCSen expertise bij het ontwikkelen van hun datacenteroplossingen.

Certificaat duurzame energie100%groen

Alticom maakt zich hard voor verduurzaming van de IT-sector die nog steeds te boek staat als dé grootverbruiker van energie. We maken gebruik van een duurzame, energiezuinige koeltechniek en kopen 100% duurzame energie in.

Partner van GreenIT Amsterdam

Green_it_Alticom_Greenit_Datacenter_data_center

We gebruiken 100% groene stroom, investeren in duurzame koeltechnieken en zijn bovendien partner in Green ITAmsterdam, een platform van ruim 50 partijen dat zich hrd maakt voor een sterke lokale datacenterindustrie die investeert in groene oplossingen. Niet alleen op het gebied van het vergroenen van ICT, maar zeker ook voor het vergroenen dankzij CT. Anders gezegd: het inzetten van ICT om in andere domeinen, zoals de gebouwde omgeving of mobiliteit, groener te maken.

Dutch Datacenter Association

Om zich sterk te maken voor de Nederlandse datacentersector hebbenDDA logo Alticom en nog negentien andere marktleidende datacenters de stichting Dutch Datacenter Association(DDA) in 2015 opgericht. De missie van de DDA: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacentersector naar de overheid, media en samenleving.

Partner in het Geyser-project

Alticom Datacenters investeert in duurzame datacentra Geyserdoor drie mediatorens als testlocaties beschikbaar te stellen aan het Europese Geyser-project. De Europese Unie heeft zich als doel gesteld om de CO2-uitstoot terug te brengen naar 20 procent in 2050. Geyser draagt daaraan bij door de ontwikkeling
van besturingssoftware voor efficiënter energiebeheer van datacentra.Hivos_Alticom

Top 3 groenste datacenter

Alticom Datacenters behoren tot de top drie van groenste datacenters in Nederland. Onderzoeksorganisatie HIVOS publiceerde in de afgelopen jaren rapporten met die conclusie.

Noodinfrastructuurnoodinfrastructuur_alticom

De overheid heeft de mediatorens van Alticom aangewezen als onderdeel van de noodinfrastructuur.

Altijd dichtbij

De mediatorens van Alticom staan hoogstens 30 kilometer uit elkaar.
Er is dus altijd een geschikt datacenter bij u in de buurt.

Erkend leerbedrijf

Alticom is een erkend leerbedrijf, een keurmerk dat ons is toegekend door het SBB
(SamenwerkingsorganisatieSBB Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Bij het opleiden van jonge vakmensen spelen het onderwijs en het bedrijfsleven samen een belangrijke rol. Mbo-studenten leren veel in de praktijk. Daarvoor zijn professionele stages en leerbanen nodig, in een veilige omgeving van een erkend leerbedrijf en met goede begeleiding door een praktijkopleider. Op deze manier zorgt SBB er samen met Alticom voor dat beroepsonderwijs optimaal aansluit op de praktijk.

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl