Alticoms nieuwste datacenter opent in mediatoren Roermond

Mediatoren RoermondNederlands slimme netwerk van datacenters heeft er een nieuwe locatie bij. In de mediatoren van Roermond opent Alticom op 20 juni haar nieuwste datacenter. Met deze vestiging krijgt ook Limburg toegang tot het datacenter van de toekomst. Dat wordt gevierd tijdens een feestelijke opening die wordt verricht door burgemeester Peter Cammaert op 20 juni aanstaande. De burgemeester zal óók de aftrap geven voor Alticoms Smart Art Challenge: een ontwerpactie waarmee de basisscholen van Roermond een ICT-budget van €7.500,00 kunnen winnen!

Met de tijd mee

De mediatoren is sinds 1957 een vertrouwd onderdeel van de skyline van Roermond. Destijds werd de toren gebouwd om analoge televisie uit te zenden. Inmiddels is het medialandschap veranderd. Analoog maakt plaats voor digitaal en we produceren en verwerken steeds grotere hoeveelheden data. De vorm, de locatie en de basisvoorzieningen (zoals de uitgebreide stroomvoorziening) van de mediatoren vormen de perfecte uitgangspunten voor de realisatie van een slim datacenter. Dankzij de recente modernisering van de toren en slimme inrichting behoort deze ’Datatoren’ tot de kwalitatieve topklasse van Nederland.

Bijzonder op vele vlakken

“Ons nieuwste datacenter is bijzonder op vele vlakken. Bij de inrichting hebben we allereerst scherp gekeken naar ontwikkelingen in data- en mediaconsumptie. Data vormen meer en meer het hart van een organisatie. Daar komt een kwetsbaarheid bij kijken die maar weinig bedrijven op het gewenste niveau kunnen beschermen. Bij Alticom garanderen we continuïteit. Ook zijn de mediatorens duurzaam en kostenbesparend ingericht en is er altijd een locatie in de buurt.” aldus Ed Boerema van Alticom, eigenaar van 24 mediatorens in Nederland.

Gegarandeerde continuïteit

Het datacenterconcept van Alticom voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III-classificering. Hiermee is
een uitermate hoge uptime van de IT-apparatuur in de datacenters gegarandeerd. Noodstroomgeneratoren
en redundante voorzieningen op het gebied van energievoorziening en -distributie, koeling en connectiviteit maken de kans op uitval minimaal. De continuïteit van Alticom was van oudsher al goed geregeld omdat het bedrijf de enige partij in Nederland is die door de overheid is aangewezen om zenders in de lucht te houden in geval van calamiteiten. In het ontwerp van het datacenter zijn aanvullende slimme voorzieningen aangebracht die uitval voorkomen.

Intelligente duurzaamheid

Alticom staat in de top 3 van de meest duurzame grote datacenters van Nederland (bron Hivos onderzoek,
maart 2014). Deze positie dankt het bedrijf onder andere aan de inzet van groene stroom. De PUE-waarde bedraagt 1,1 en dat is uitzonderlijk laag voor een datacenter. Alticom gebruikt bovendien een natuurlijke en energiebesparende koeltechniek: free air cooling. Hierdoor bespaart het bedrijf tot 98% op kosten voor koeling. En tot 50% op de totale energiekosten.

Slimme inrichting

Het datacenter in Roermond beschikt over een zeer schaalbaar en efficiënt modulesysteem. Het bedrijf heeft ruime ervaring met dit systeem opgedaan in datacenters die zijn gevestigd in andere mediatorens in Nederland. Ook de serverkasten van 80 centimeter breed in plaats van de gebruikelijke 60 centimeter zijn nét even slimmer. Bovendien anticipeert het datacenter nu al op de groter wordende energiedichtheid (W/M.), zodat servers ook in de toekomst verzekerd zijn van voldoende energie.

Smart Art Challenge

Alticom viert de opening van haar nieuwe slimme datacenter met een speciale ontwerpactie voor slimme talenten die de toekomst van de stad bepalen: de kinderen van Roermond. De basisscholen van Roermond mogen in de Smart Art Challenge ontwerpen indienen voor een eigen stoeptegel. De beste ontwerpen krijgen een plek in de stad en zullen zo een kunstwerk vormen waar iedereen in Roermond van kan genieten.Tijdens de opening wordt het startsein voor deze actie gegeven. In de herfstvakantie worden de winnende ontwerpen door een jury geselecteerd. De winnende school krijgt een ICT-budget van maar liefst € 7.500,00.

Reacties

 1. http://Frank%20Brüning zegt

  Hallo
  ik hoop voor een verdere open deur dag in Roermond en luister naar FM 96.1 oa.

  Is Ittervoort ook met FM zenders,

  Mvg

  Frank Brüning

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl