Basisscholen Roermond van start met Smart Art School Challenge

Schermafdruk 2014-11-04 10.01.19De kinderen van acht basisscholen in Roermond zijn begonnen aan de Smart Art School Challenge: een ontwerpwedstrijd waarmee de basisscholen een ICT-budget tot € 7.500,00 kunnen winnen.

Alticom Datacenters organiseert deze ontwerpwedstrijd, samen met de gemeente Roermond en de ECI Cultuurfabriek, om de komst van het nieuwe slimme datacenter in de mediatoren van Roermond te vieren. In oktober en november maken de kinderen een ontwerp voor een stoeptegel. Eind november selecteert een vakjury de mooiste en meest bijzondere ontwerpen. Deze worden gedrukt op stoeptegels die op een nader te bepalen plek in de stad een ’groeipad’ zullen vormen.De opdracht

Alle deelnemende kinderen wordt gevraagd om een ontwerp te maken met behulp van hun eigen voetafdruk. Robin Verlangen van Alticom: “We hebben dit thema gekozen omdat het werkbaar is voor alle leeftijden. Bovendien staat een voetafdruk symbool voor duurzaamheid. De duurzame voetafdruk staat voor de gevolgen van onze manier van leven voor de natuur en toekomstige generaties. De gemeente Roermond heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. En Alticom Datacenters doet er ook alles aan om zorgvuldig met de natuur om te gaan. We staan in de top 3 van groenste datacenters. Daarnaast zien we uit naar het eindresultaat; wat zal het een leuk gezicht zijn, een pad in de stad met allemaal verschillende voetjes.”


De jury

De ontwerpen van de acht basisscholen worden beoordeeld door een jury: de heer Lebens -de directeur van de ECI Cultuurfabriek-, de heer Pleyte -de wethouder van onderwijs en cultuur- en Marketing Coördinator Leonie Williams van Alticom Datacenters. De school met de meeste winnende inzendingen wint een ICT-budget van maar liefst €7.500,00. De tweede prijs bedraagt €2.500,00 en er is een derde prijs van €1.000,00.

“Creativity is intelligence having fun”

Deze prachtige quote van Albert Einstein zegt precies waarom Alticom Datacenters de Smart Art Challenge organiseert.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl