Bestaansrecht voor datacenters

Dat de hoge zendtorens die door ons hele land verspreid staan tot de verbeelding spreken, merken we regelmatig bij Alticom. We krijgen geregeld verzoeken binnen van mensen die iets willen doen op, aan of in onze torens. Abseilen en basejumpen bijvoorbeeld. Of een ‘gewone’ beklimming voor een spectaculair uitzicht.

Een verliefd stelletje vroeg ons zelfs een keer of ze hun erotische fantasie hoog in de lucht mochten beleven met uitzicht op de rest van het land. Euh, nee dus. Hoewel we de inventiviteit van dit paar natuurlijk enorm waardeerden.

Ed Boerema

De zendtorens zijn los van die verbeelding voor velen ook nog altijd een vertrouwd beeld in ons vlakke, Nederlandse landschap. Mensen gebruiken de grote reuzen onderweg als ijk- of oriëntatiepunt. Ze zijn af en toe ook een belangrijk hulpmiddel voor de Luchtmobiele Brigade van Defensie. En in 2011 werd de toren in Hilversum tijdens de uitreiking van de Televizierring omgedoopt tot de Man bijt hond-toren. In Goes is onze zendmast een lichtbaken tijdens de feestdagen. En in december staat de grootste ‘kerstboom’ van Nederland in IJsselstein, zo weten we allemaal dankzij Q-Music.

Maar weet iedereen ook dat hun wekkerradio of autoradio het niet doen zonder onze torens? En dat er een gerede kans is dat uw mobiele telefoon niet werkt als de torens er niet zouden zijn? Ik denk het niet. Logisch ook, want eigenlijk werkt dat altijd naar behoren. Dat is een soort vanzelfsprekendheid geworden.

Een aantal bedrijven in de zorg, accountancy en retail heeft echter een nieuwe taak voor onze zendtorens ontdekt. Zij gebruiken ze sinds kort voor een heel andere tak van sport: datacenters. Over het hoe en waarom vertel ik u graag in een reeks blogs. Eén ding wil ik u echter niet langer onthouden: samen zorgen deze bedrijven ervoor dat de hoge torens nog tot in de lengte van dagen bestaansrecht hebben in de wereld van elektronische communicatie.

Ed Boerema, CEO bij Alticom

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl