Bewustwording staat centraal tijdens adviseursdag ‘Veiligheid op hoogte’

Schermafdruk 2014-10-30 12.17.29Op dinsdag 28 en woensdag 29 oktober organiseerde Hertek B.V., leverancier van brandveiligheidssystemen, in samenwerking met Alticom Datacenters de adviseursdag ‘Veiligheid op hoogte’ in de Gerbrandytoren in IJsselstein.

Tegenwoordig zijn bedrijven steeds meer onderhevig aan veranderingen die ten koste gaan van de veiligheid binnen een bedrijf. Dit is een logisch gevolg van onder meer reorganisaties, de groeiende druk op inkoopprocessen en budgetten (waardoor er onvoldoende tijd voor gedegen advies is), en het steeds meer inzetten van technologie ter vervanging van personeel.

Brandpreventie in de serverruimte is daarnaast extra van belang, omdat deze kritische plek (ofwel het hart van de zaak) extra brandgevoelig is, maar juist onmisbaar voor de bedrijfsvoering. Bedrijven zetten hiervoor dikwijls een adviseur in op gebied van brandveiligheid en/of elektronische dienstverlening.

Bewustzijn vergroten

Om het bewustzijn van brandveiligheid in serverruimtes onder deze adviseurs te vergroten, organiseerde Hertek in samenwerking met Alticom Datacenters op dinsdag 28 en woensdag 29 oktober de kennissessies ‘Veiligheid op hoogte’. Met de opgedane kennis kunnen adviseurs hun klanten nieuwe inzichten bieden op het gebied van (brand)veiligheidsrisico’s en voor hen uiteindelijk een groenere en veiligere omgeving realiseren.

Tijdens de kennissessie werd door Hertek en zusterbedrijf Hi-Safe Systems in kaart gebracht wat de effecten, wetten en regelingen zijn rondom brandveiligheid, hoe de markt bewust moet worden gemaakt over de brandrisico’s en wat technische en adviserende oplossingen kunnen zijn. Aansluitend gaf onafhankelijk veiligheidsinstituut VdS een presentatie met praktijkvoorbeelden.

Kennis opdoen en genieten van het uitzicht

Er werden twee kennissessies gehouden: op dinsdag 28 oktober voor Industrie Safety-adviseurs, en op woensdag 29 oktober voor Zorg & ICT-adviseurs en E-adviseurs. Beide kennissessies vonden plaats in de Gebrandytoren in IJsselstein. Daarnaast kregen de adviseurs een rondleiding door de mediatoren waarin ze de datacenters konden bekijken en zien hoe de continuïteit is gewaarborgd. Uiteraard kon er worden genoten van het prachtige uitzicht. Ook was er een mobiele showroom van Hertek aanwezig waar op aanvraag van adviseurs brandveiligheidsproducten gedemonstreerd werden.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl