Mediatoren Rotterdam weer in bedrijf

Datacenter Rotterdam_Alticom DatacentersDe mediatoren in de Waalhaven te Rotterdam is weer operationeel. Door een brand op de begane grond van de mediatoren aan de Anthony Fokkerweg in Rotterdam waren de radiozenders enige tijd niet te ontvangen via de ether.


De brand ontstond woensdag 30 maart 2016 rond 13.10 uur en rond 16.30 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Een medewerker van Alticom is door de hulpdiensten veilig uit de toren gehaald. Rond vijf uur konden technici naar binnen voor de eerste inspectie. De werkzaamheden voor de aanleg van de alternatieve stroomvoorziening konden direct daarna gestart worden. Rond 00.00 uur was de toren weer voorzien van stroom door middel van een extern noodstroomaggregaat. In de nacht van donderdag op vrijdag is de toren weer overgegaan op netbedrijf en is ook het noodstroomaggregaat in de toren weer operationeel. 

De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend. Uit de eerste bevindingen van onze experts blijkt dat de brand de algemene stroomtoevoer heeft verstoord. Nader onderzoek volgt.

 

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl