CIOS-studenten wassen ramen van mediatoren Goes

Op donderdag 25 juni hebben vierdejaarsstudenten van CIOS Goes-Breda met het profiel Buitensportinstructeur van 11.00 tot 14.00 uur de ramen van de mediatoren van Alticom Datacenters in Goes gewassen. Deze actie op unieke hoogte is de start van het nieuwe opleidingstraject van CIOS Goes-Breda.

Studenten CIOS Goes Breda - mediatoren Goes - Alticom Datacenters 5

Vierdejaarsstudenten van dit jaar met het profiel Buitensport kunnen zich door de samenwerking van Alticom Datacenters en Height Specialists uit Rotterdam specialiseren in het industrieel klimmen volgens de normen die zijn opgesteld door IRATA, Industrial Rope Access Trade Association. IRATA-gecertificeerd personeel is getraind in diverse reddingsmethodieken en werkt volgens zeer strikte richtlijnen en procedures, om optimale veiligheid te kunnen waarborgen.

Stage industrieel klimmen

Studenten hebben vanaf volgend schooljaar de mogelijkheid om ook stage te lopen in het industrieel klimmen onder begeleiding van Height Specialists. Industrieel klimmen (ook wel Rope Access) genoemd, is een methode van werken op hoogte. Hierbij wordt gebruik gemaakt van touwen, klimgordels en andere materialen om (moeilijk gesitueerde) werkplekken te kunnen bereiken. Hierdoor worden de studenten multifunctioneel inzetbaar om werkzaamheden op hoogte te kunnen verrichten. De samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe CIOS Goes-Breda multidisciplinair denkt door andere expertises bij elkaar te brengen, samen te innoveren met als doel CIOS-studenten duurzaam op te leiden voor de beroepen van de toekomst. CIOS Goes-Breda is onderdeel van Scalda, een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, dat haar datacenter huist in de mediatoren van Alticom in Goes.

Heppie View Tour in mediatoren Goes

Dat juist de ramen van deze mediatoren gewassen worden, komt goed uit. In het weekend van 4 en 5 juli organiseert Alticom Datacenters namelijk de Heppie View Tour, een evenement dat ten goede komt aan Stichting Heppie. Voor 10 euro per persoon kunnen bezoekers genieten van het mooie uitzicht op 80 meter hoogte. Deze keer door extra schone ramen, dankzij de inzet van de vierdejaars CIOS-studenten. Een unieke kans, want normaal gesproken zijn de mediatorens niet toegankelijk voor publiek. Kaartjes koop je via HeppieView.nl.

Bekijk hier meer foto’s van het ramen wassen door de studenten of bekijk de video van Omroep Zeeland.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl