DAS

Een Distributed Antenna System, kortweg DAS, is een indoor antenne netwerk waarmee mobiel bereik in gebouwen sterk kan worden verbeterd. Een goed aangelegd DAS systeem biedt op slimme wijze oplossingen voor draadloze uitdagingen. Alticom kan geclusterde oplossingen aanbieden wanneer in een gebied meerdere bedrijven deelnemen in een ontsluitingsproject. Zo kunnen onder andere bedrijventerreinen, ziekenhuizen en stadions eenvoudig profiteren van de voordelen van een DAS netwerk.

Terminologie

  • DAS (Distributed Antenna System)
  • Indoor dekking
  • Indoor DAS
  • IBW (In Building Wireless)

Bovenstaande termen hebben allemaal betrekking op hetzelfde. Ze worden gebruikt bij de oplossing om de dekking voor mobiele netwerken in een gebouw sterk te verbeteren middels een intern signaaldistributie- en antennenetwerk.

Samenwerking mobiele operators

Om mobiele signalen via een DAS-systeem te versterken binnen een gebouw is toestemming nodig van de mobiele operators. Mobiele operators zijn de houders van de licenties en daarmee eigenaar van de frequenties. Een signaal kan zonder hun toestemming niet worden ingekoppeld. Dat vergt medewerking van de gekozen mobiele operators (KPN, Tele2, T-Mobile, VodafoneZiggo).

Zonder de juiste ingangen kan dit een tijdrovende en kostbare aangelegenheid worden. De afstemming met mobiele operators is een specialisme dat lange ervaring vergt, evenals kennis van radio netwerken.

Alticom coördineert namens u met mobiele telecom operators.

Referenties

De experts van Alticom zijn betrokken bij DAS-projecten voor ziekenhuizen, winkelcentra, kantorenparken en stadions in heel Europa. Daarnaast levert Alticom indoor oplossingen voor openbare orde en veiligheidsdiensten (C2000). Ook portofonie en semafonie kunnen geïntegreerd worden in de oplossing.

Alticom heeft onder andere de volgende projecten gerealiseerd:

  • Juventus stadion Turijn
  • San Siro stadion Milaan
  • Lombardy Building Milaan
  • Pirelli Tower Milaan
  • Falisia Resort Portopiccolo. Sistiana

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl