Datacenters

Data zijn het hart van een organisatie. De spil van de bedrijfsvoering. Niet voor niets staat een veilige en continue dataopslag hoog op de prioriteitenlijst van veel bedrijven. Hoe kritischer de bedrijfsprocessen, hoe belangrijker kwalitatief goede dataopslag wordt. En hoe méér er geregeld moet worden om ervoor te zorgen dat uw data altijd beschikbaar is. Wat er ook gebeurt. Als u staat voor de keuze zoekt u een partner die uw dataopslag volledig onder controle heeft. Tegelijkertijd wilt u zélf de controle niet kwijtraken. Alticom is zo’n partner. Met datacenters van topniveau door het hele land.

Ons datacenter aanbod

Alticom Datacenters biedt housing services. En zonder al te hoog van de toren te willen blazen; dat doen we net even slimmer dan andere datacenters.

Onze datacenter diensten zijn inclusief energievoorzieningen, noodstroom en no-break faciliteiten, voorzien van uitstekende connectiviteit, hoge continuïteit en een hoge graad van beveiliging. Wij bieden:

 • Kleinschalige datacenter suites met 12 á 16 server racks
  Afhankelijk van het aantal racks dat u afneemt, heeft u een eigen verdieping, of deelt u deze met een klein aantal andere partijen.
 • Autonoom opererende datacenter suites
  De kritieke infrastructuur van onze suites wordt per verdieping (cel) aangelegd. Daardoor kunnen de datacenter suites zoveel mogelijk autonoom opereren.
 • Vrijheid in de keuze van uw carrier
  Alticom Datacenters is carrier neutraal. U kiest zelf bij wie u uw verbindingen afneemt. Wij leveren advies en support bij het op maat maken van uw verbinding.
 • Een innovatieve koelingsmethode
  We bieden hoge efficiency door de toepassing van  innovatieve koeloplossingen, waaronder direct free air cooling. Alticom koelt de ict apparatuur op basis van het cold corridor principe.
 • Ruime racks
  Onze server racks zijn standaard 80 cm breed.
 • Server racks van 1kW tot 20 kW
  Doordat elk server rack standaard wordt voorzien van een A en B feed op basis van een 32A drie fase CEE contrastekker, kunnen wij elke klantvraag bedienen. Dit zonder aanpassingen te doen aan de infrastructuur. Beide feeds zijn aangesloten achter een redundante UPS op basis van double conversion. Hierdoor bent u verzekerd van een constante en gecontinueerde spanning op beide feeds.
 • Extra gezekerde PDU’s
  Alticom levert Power Distribution Units (standaard 18xC13 en 3xC19) waarvan elke outlet afzonderlijk gezekerd is. Hierdoor wordt bij een mogelijke kortsluiting of overbelasting in de servers alleen de desbetreffende defecte voeding afgeschakeld in plaats van de gehele power feed.
 • Omgeving toleranties conform wettelijke eisen
  Alticom conformeert zich aan de specificaties voor datacenter temperatuur en luchtvochtigheid toleranties volgens ASHRAE TC9.2.

 

Smart Power Rack

Speciaal voor cryptocurrency mining biedt Alticom het Smart Start Power rack aan. Onze racks hebben een vermogen tot 20 kW. Hierdoor kunt optimaal gebruik maken van de ruimte in een rack. Om een voorbeeld te geven: een klant van Alticom heeft 24 miners in 1 rack geplaatst.

En door de unieke manier van koelen met buitenlucht kunnen we scherpe stroomtarieven aanbieden.

Alticom biedt miners bovendien een contract met flexibele voorwaarden.

Zie onderstaande video van mining hardware in een van onze datacenters.

 

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl