Continu in de lucht

Continu in de lucht _ Alticom DatacentersHoe kritischer uw bedrijfsprocessen, hoe groter het belang van continue dataopslag. In het ontwerp van alle Alticom Datacenters zijn tal van slimme voorzieningen aangebracht om uitval te voorkomen en de continuïteit te waarborgen. Dankzij de mogelijkheid om, naast glasvezel, ook straalverbindingen in te zetten voor het ontsluiten van datatransport, kan Alticom een uptime garantie bieden tot maar liefst 99,999%. Het datacenter concept van Alticom voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III Classificering.

Noodvoorzieningen aanwezig

Om continu in de lucht te blijven, zijn op iedere locatie noodvoorzieningen aanwezig, zoals krachtige noodstroomgeneratoren. Ook zijn voorzieningen op het gebied van energievoorziening en -distributie, koeling en connectiviteit redundant aanwezig om de beschikbaarheid van uw data te garanderen. Bij eventuele uitval neemt de tweede installatie automatisch de dienstverlening over. En als het nodig is, worden ondersteunende handelingen online uitgevoerd. Alticom laat alle voorzieningen regelmatig uitvoerig testen door vaste partners; stuk voor stuk gerenommeerde bedrijven.

Continue connectiviteit

Uiteraard wilt u een stabiele, ononderbroken verbinding voor uw datatransport. Hiervoor kunt u gebruik maken van glasvezel. Maar dankzij de grote hoogte van de mediatorens, kunt u bij Alticom ook kiezen voor een straalverbinding tussen uw kantoorpand en het datacenter in de toren. Kiest u voor beide opties, dan kan Alticom u een uptime garantie bieden van 99,999%.

Van zendmast, naar mediatoren, tot datatoren

Al bijna 60 jaar geleden zijn de mediatorens van Alticom gebouwd om omroepen in de lucht te houden. Continuïteit was ook in die tijd al een belangrijk aandachtspunt. Toen al waren noodvoorzieningen aanwezig in de torens, om uitval tot het uiterste minimum te beperken. In de loop van de tijd werd ook apparatuur voor telecom toegevoegd aan de torens. En sinds 2009 realiseert Alticom datacenters in de torens. Zo zijn de torens geëvolueerd van zendmast naar mediatoren tot de huidige datatoren. De overheid heeft de mediatorens van Alticom aangewezen als onderdeel van de noodinfrastructuur.

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl