Groene datacenters

Op zoek naar een groen datacenter? De datacenters van Alticom behoren tot de top 3 van groenste datacenters in Nederland. Onderzoeksorganisatie HIVOS publiceerde in 2014 en 2015 rapporten met die conclusie. Het onderzoek richtte zich uitsluitend op het gebruik van groene energie. Op alle locaties gebruiken we 100% groene stroom. Maar we gaan verder dan dat.

Alticom Datacenters_Groen_groene energieDuurzame partner

ICT apparatuur is verantwoordelijk voor maar liefst 8% van het jaarlijkse energieverbruik in Nederland. Alticom spant zich continu in om zoveel mogelijk energie te besparen in haar datacenters. Mede door de hoogte van onze mediatorens kunnen we een energiebesparende koeltechnieken inzetten: direct free air cooling en waterkoeling. Manieren van koelen die zich kenmerken door bijzonder laag elektriciteitsgebruik. Met een PUE van 1,2 zijn de datacenters van Alticom uiterst energie-efficiënt. Wat zich ook vertaalt in een lagere rekening. 

Alticom blijft zich inzetten voor een beter milieu en de ontwikkelingen van slimme duurzame oplossingen. Mede daarom zijn we partner in Green IT Amsterdam, een platform van ruim 50 partijen dat zich hard maakt voor een sterke lokale datacenterindustrie die investeert in groene oplossingen.

 Onderstaande video geeft een kijkje in de keuken: de bouw van één van de groenste datacenters.

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl