Groene datacenters

Op zoek naar een groen datacenter? De datacenters van Alticom behoren tot de top 3 van groenste datacenters in Nederland. Onderzoeksorganisatie HIVOS publiceerde in 2014 een rapport met die conclusie. Het onderzoek richtte zich uitsluitend op het gebruik van groene energie. Op alle locaties gebruiken we 100% groene stroom. Maar we gaan verder dan dat.

Alticom Datacenters_Groen_groene energieDuurzame partner

ICT apparatuur is verantwoordelijk voor maar liefst 8% van het jaarlijkse energieverbruik in Nederland. Alticom spant zich continu in om zoveel mogelijk energie te besparen in haar datacenters. Mede door de hoogte van onze mediatorens kunnen we een energiebesparende koeltechniek inzetten: direct free air cooling. Een natuurlijke manier van koelen die zich kenmerkt door bijzonder laag elektriciteitsgebruik. Met een PUE van 1,2 zijn de datacenters van Alticom uiterst energie-efficiënt. Wat zich ook vertaalt in een lagere rekening. 

Alticom blijft zich inzetten voor een beter milieu en de ontwikkelingen van slimme duurzame oplossingen. Mede daarom zijn we partner in Green IT Amsterdam, een platform van ruim 50 partijen dat zich hard maakt voor een sterke lokale datacenterindustrie die investeert in groene oplossingen.

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Swartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 038 423 8997 info@alticom.nl