Besparen op uw datacenter

Bij de keuze voor een datacenter, is kostenreductie een belangrijke overweging. Zeker energiekosten vormen een groot deel van de rekening van een datacenter. Door de datacenters van Alticom waait letterlijk een frisse wind, waardoor u tot 50% bespaart op energiekosten.

Besparen op verfrissende wijze

ALT_1509_CORPBLD_Besparen_LinkedInServers moeten voortdurend gekoeld worden. Bij de meeste datacenters is sprake van een afgesloten luchtcirculatiesysteem. Koude lucht wordt langs de warme ICT-apparatuur geleid en daarna gekoeld. Dat kost veel energie. Het energieverbruik voor de koeling is soms bijna even hoog als het energieverbruik voor de ICT. Dat betekent een lage datacenter efficiëntie. Alticom maakt gebruik van een natuurlijke manier van koelen: direct free air cooling.

Bij free air cooling wordt voor het afkoelen van datacenter-apparatuur, koude lucht van buiten gebruikt. De aangezogen lucht wordt gefilterd, zo nodig bevochtigd en daarna langs de servers geleid. Het datacenter hoeft de opgewarmde lucht niet af te koelen, maar voert deze direct af naar buiten.

Tot 50% besparen op de totale kosten voor energie

Door de inzet van free air cooling bespaart Alticom maar liefst tot 98% op kosten voor koeling. Door de bijzonder hoge datacenter efficiëntie* heeft dit bij enkele klanten een besparing opgeleverd van 50% op de totale rekening! Ter vergelijking: in traditionele datacenters bedraagt de datacenter efficiëntie tussen de 50 en 62%. Dat betekent dat 38 tot 50% van de energiekosten uit kosten voor de koeling bestaat. De datacenter efficiëntie bij Alticom bedraagt dankzij free air cooling tussen de 83 en 91%. Slechts 9 tot 17% van de energiekosten bestaat dus uit kosten voor de koeling.

* De datacenter efficiëntie (DCiE) geeft een relatief getal dat de verhouding weergeeft tussen energieverbruik voor de IT apparatuur en het totale energieverbruik van het datacentrum (IT en koelapparatuur).

U betaalt wat u gebruikt

Frisse wind maakt ook onze stroomvoorziening mogelijk. Alticom Datacenters draaien voor de volle 100% op windenergie. Door het grote inkoopvolume kan Alticom deze energie inkopen tegen een zeer scherpe prijs. Dat voordeel vertaalt zich uiteraard door naar u als gebruiker. Energiemeters houden nauwkeurig bij wat u werkelijk verbruikt.

Meer weten? Neem contact op met Alticom via 088 205 4400.

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl