De Gerbrandytoren in IJsselstein in Het Klokhuis

Alticom_KlokhuisHet jeugdprogramma Het Klokhuis besteedde maandag 17 november aandacht aan de vraag ‘Wat is de hoogste toren van Nederland?’. Het antwoord: de datatoren van Alticom in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, of de zendmast van Lopik genoemd.

In het programma komen enkele noemenswaardige feiten en cijfers van de toren aan bod. De Gerbrandytoren bestaat namelijk uit een betonnen toren van bijna 100 meter hoog, met diverse platforms met antennes en schotels. Na 100 meter beton gaat de toren verder de lucht in met een hele grote zendmast van 269 meter.

In totaal is deze toren 366 meter hoog. Bijna twee keer zo hoog als de Euromast (185 meter) en hoger dan de Eiffeltoren in Parijs (317 meter).

Meer weten over de Gebrandytoren? Bekijk de uitzending hier: Het Klokhuis – Wat is de hoogste toren van Nederland?

Reacties

 1. http://Debby%20Fonville zegt

  Hallo, wij zijn heel benieuwd of er een opendag komt in 2017 om de Gerbrandytoren in IJsselstein van binnen te bekijken. Onze zoon Dylano is helemaal in de ban van de toren/kerstboom en zou graag een keer binnen willen kijken. Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Debby Fonville

  • http://beheerder zegt

   Beste Debby,

   We hebben nog geen nieuwe planning voor openstellingen. Mocht de toren opengesteld worden, lees je dat op de website (maar voorlopig dus niet).

   Groeten,
   Jacqueline van Dijk
   Alticom

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl