Even voorstellen: Vier nieuwe medewerkers Alticom Datacenters

Joyce Dijkslag, Marcel Eppink, Jacqueline van Dijk en Gerard Duineveld zijn dit jaar begonnen bij Alticom. Eén ding valt direct op. Alle vier roemen onafhankelijk van elkaar de korte lijntjes en open communicatie binnen Alticom. Daarnaast heeft iedereen zijn of haar eigen verhaal. Over de reislustige Joyce die zo vanuit Spanje achter de frontdesk belandt of Marcel, die vele toreneigenaren zag komen en gaan, maar hij blijft de torens trouw. Of Jacqueline die het heerlijk vindt om te zien wat de dag brengt. En tot slot wordt aan Gerard gevraagd om te kiezen tussen zijn werk en de Elfstedentocht.

Joyce Dijkslag

“Het is snel gegaan”, bekent Joyce

Koud terug uit Spanje krijgt de 24-jarige Joyce Dijkslag een telefoontje van het uitzendbureau. Een klant zoekt iemand voor de Front Desk. “Ik was net twee dagen terug na maanden werken in Spanje”, lacht Joyce. “Tot het moment dat ik naar Alticom reed, wist ik niet dat het om Alticom ging.” Binnen een halfjaar gaat ze van de Front Desk naar verschillende veranderprojecten om per 17 december de functie van Office Manager te bekleden. “Ja, het is snel gegaan, maar het bevalt me hier. Er hangt een enorm goede sfeer. Dat is de reden dat ik blijf.” En dat is geen vanzelfsprekendheid voor de reislustige Joyce. “Naast het onderhouden van mijn sociale contacten is reizen mijn grootste hobby. Daarom dacht ik ook: Help, een contract voor een jaar. Maar daar ben ik overheen hoor. Volgend weekend zit ik een paar dagen in Milaan. Dan ga ik maar wat vaker weg in plaats van lang.”

Joyce Dijkslag woont in Zwolle. Reizen is dus haar grootste hobby en daarnaast is ze ‘seriesverslaafd’, zoals ze het zelf noemt.

Marcel Eppink

De torens hebben geen geheimen voor Marcel

Sinds 1992 werkt de 49-jarige Marcel Eppink al in de mediatorens. Hij begint als gebouwbeheerder voor PTT Telecom op onder meer de toren in Markelo. Zijn geboortegrond, want Marcel is een echte Twentenaar en woont in Kloosterhaar. Later gaan de torens over in handen van Nozema, nog een keer PTT, VolkerWessels en nu dus Alticom. De eigenaar verandert, maar Marcel blijft. Sinds 1 september in dienst bij Alticom als Site Engineer. Hij heeft het naar zijn zin bij Alticom. “Een leuk bedrijf in groei. Dynamisch en korte lijnen. We zitten bijvoorbeeld samen in een grote kantoortuin. Zo maak je makkelijk contact, is er een open sfeer en is de communicatie ook open.” De torens hebben geen geheimen voor Marcel. Of nu gaat om omroepen, fm-zenders of dataopslag, Marcel regelt de housing.

Marcel Eppink woont in Kloosterhaar en eigenlijk is zijn werk ook zijn hobby. “Alles wat met programmeren te maken heeft en eigenlijk alle aspecten van de computer vind ik mooi. En ik heb een redelijke tuin. Daar ben ik ook wel druk mee.”

Jacqueline van Dijk

Jacqueline ‘duikt’ overal in

De 41-jarige Jacqueline van Dijk is sinds 1 september in dienst. Officieel is haar functie die van Marketing & Sales Support Medewerker. “Eerlijk gezegd kende ik Alticom niet. Tot ik me verdiepte en zag wat een uniek bedrijf het eigenlijk is. Bij mijn vorige werkgever zat ik vooral op analyse en rapportage. Ik wilde graag breder en dat is wel gelukt”, zegt ze met gevoel voor understatement. “Alticom is een heel dynamisch bedrijf. Vaak weet je ’s ochtends niet wat de dag gaat brengen.” Ze maakt nog steeds marktanalyses, bewaakt of gegevens goed in het CRM-systeem gevoerd worden, maar verzorgt ook rondleidingen in de torens, coördineert de nieuwsbrief of zet een event op poten. “Gisteren kregen we te horen dat we een extra datavloer kunnen gaan bouwen. Dan ga ik gelijk kijken naar potentiële klanten. Echt, ik duik overal in.”

Jacqueline woont in Zwolle. Ze leest graag, mag graag skaten, wil het mountainbiken weer oppakken en gaat regelmatig met haar vier vriendinnen, die ze al van de middelbare school kent, uit eten of een terrasje pakken.

Gerard Duineveld

Gewetensvraag voor Gerard: “Werk of Elfstedentocht?“

Op het moment dat de 54-jarige Gerard Duineveld uit Castricum hoort dat Alticom mee gaat fietsen met de toer-editie van de Amstel Gold Race, is Gerard zo’n beetje de eerste die zich aanmeldt. Naast Salesmanager (sinds 17 augustus 2015) bij Alticom is Gerard ook fanatiek sporter. Op de ijsbaan in Haarlem geeft hij bijvoorbeeld schaatstraining. Dus gelijk maar een gewetensvraag. Als de Elfstedentocht wordt verreden en je krijgt geen vrij, wat doe je dan? Gerard lacht. “Oei.” Het is even stil. “Ik zou wel echt heel graag mee willen doen. Ik weet niet of ze me er vrij voor geven, maar eerlijk gezegd denk ik van wel. Daar komen we vast wel uit.”

Terug naar zijn werk. Wat hem het eerst opvalt is het gevoel dat mensen hebben bij de torens. “Die mediatorens hebben nationaal aanzien. De gemeenten waar ze staan hebben er landelijke bekendheid door. De torens worden echt gekoesterd. Dat viel me in mijn werk wel echt op. En Alticom zelf sprak me gelijk aan door de kleinschaligheid. Dat is echt de charme dit bedrijf.”

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl