Expertmeeting: Groene stroom als business case voor datacenters

Op donderdagmiddag 15 januari organiseren Hivos en Green IT Amsterdam een bijeenkomst over groene stroom in datacenters. Alticom Datacenters is een van de sprekers tijdens deze bijeenkomst, waar u alles hoort over groene energie oplossingen voor datacenters en de laatste energietrends in de sector. U bent van harte uitgenodigd bij deze gratis bijeenkomst aanwezig te zijn. De meeting vindt plaats van 13.30 tot ca. 17 uur bij het KIVI aan de Prinsessegracht 23 in Den Haag. Meld u nu aan.

Groene stroom: een kostenpost of een reële businesscase?

Ontwikkelingsorganisatie HIVOS heeft in 2014 de resultaten gepresenteerd van haar onderzoek naar het gebruik van groene stroom bij datacenters. Alticom kwam daarbij naar voren als een van de slechts drie datacenters in Nederland die 100% groene stroom gebruiken.  Al eerder, in 2013 heeft Hivos een expertmeeting georganiseerd rondom duurzame energie voorziening voor datacenters. De aankomende bijeenkomst is een vervolg met een stevig praktisch karakter, om de mogelijkheden voor een duurzame energie voorziening die vandaag op de markt aanwezig zijn onder de aandacht te brengen en we kijken hoe goed die kunnen aansluiten op de behoeften en wensen van datacenters. Tijdens de bijeenkomst komen energieleveranciers en datacenters aan het woord.

Het programma

  • Hivos presenteert een overzicht van de beschikbare groene stroomproducten voor de grootzakelijke markt en de verschillende opties die energieleveranciers bieden: van windmolen adoptie tot aan zelfs crowd-fund achtige constructies.
  • Energieleveranciers Nuon en Eneco geven toelichting over hun groenste stroomproducten en innovatieve maatwerkoplossingen voor datacentra.
  • Datacenters, waaronder Alticom, vertellen waarom zij voor groene stroom kiezen en wat het hun oplevert.

Moderator: Maikel Bouricius, Green IT Amsterdam

Tijd: ontvangst om 13.30 uur. Het programma duurt tot ca. 17 uur.

Locatie: Den Haag, KIVI, Prinsessegracht 23 (uitstekend bereikbaar met OV en auto)

Programma expert meeting

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl