Force Fusion eerste gebruiker datacenter Goes

goesDat er antennes voor omroep en telecommunicatie hangen in de mediatoren van Goes, is bekend. Maar de afgelopen maanden heeft Alticom het zesde datacenter ingericht in de hoge toren. Vanaf 13 augustus draaien de servers van het bedrijf Force Fusion uit Terneuzen er op volle toeren. Force Fusion doet, heel toepasselijk, aan ‘Cloud computing’. De servers van dit bedrijf worden nu letterlijk op grote hoogte gebracht. Force Fusion is het eerste bedrijf in de regio dat gebruik maakt van het datacenter in Goes.

In de cloud werken

Het Zeeuwse bedrijf Force Fusion (www.forcefusion.eu) levert virtuele werkplekken waardoor bedrijven ‘in de cloud’ kunnen werken. Bedrijven die daar gebruik van maken, hebben zelf geen hardware meer nodig. Hun medewerkers kunnen via een internetverbinding overal ter wereld contact maken met een desktop, waarmee ze toegang hebben tot alle benodigde applicaties en data. Die data wordt centraal opgeslagen op de servers van het datacenter van Force Fusion.

Datacenters op grote hoogte

Bij een concept als dat van Force Fusion is het essentieel dat de data te allen tijde beschikbaar is en veilig opgeslagen. Daarvoor heeft het bedrijf haar datacenter ingericht bij Alticom Datacenters. Het datacenter in Goes is het zesde datacenter dat Alticom heeft ingericht. De andere datacenters staan in de torens in IJsselstein, Alphen aan de Rijn, Wormer, Haarlem en Zwolle.

Groene datacenters

Eén van de redenen van Force Fusion om haar servers op te stellen in het datacenter in Goes, is de energiezuinige werkwijze van Alticom. Servers moeten voortdurend gekoeld worden. Alticom maakt daarvoor gebruik van free air cooling. Bij deze techniek wordt voor het afkoelen van de warme ICT-apparatuur koude lucht van buiten gebruikt. Dankzij deze energiezuinige techniek, kan Alticom tegen aantrekkelijke prijzen datacenter diensten bieden en tot 98% besparen op de kosten voor de koeling.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl