Gebrandytoren weer omgetoverd tot grootste kerstboom van Nederland

Afgelopen zaterdag 13 december werd de grootste kerstboom van Nederland weer opgetuigd. Om 20.00 uur gingen de lichtjes aan die aan de tuidraden van de Gerbrandytoren in IJsselstein hangen.

De Gebrandytoren, ook wel de zendmast van Lopik genoemd, werd in 1992 voor het eerst omgedoopt tot reusachtige kerstboom. Dit jaar is het de zeventiende keer dat de lichtjes branden. Dat is mogelijk gemaakt door donaties van particulieren, sponsoren en gemeentelijke subsidie en daarom niet jaarlijks te realiseren. Dit jaar is het volledige bedrag opgehaald. Bij helder weer is de boom tot op 30 kilometer afstand te zien. De kerstboom blijft branden tot Driekoningen op 6 januari 2015.

Miniversie

De grootste kerstboom van Nederland heeft er overigens een identiek, klein broertje bij. IJsselstein-inwoner Ed Heijstek bouwde de Gerbrandytoren exact na. De vier meter hoge toren werd tegelijk met zijn grote broer aangestoken. Op 4 januari tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen geïnteresseerden de miniversie bekijken in het Nozema-radiozendgebouw op de Biezendijk 78-85 in IJsselstein.

Jan van Woudenberg - Ontsteking grootste kerstboom van Nederland

19.15 uur: Optreden van Jan van Woudenberg tijdens de ontsteking van de grootste kerstboom van Nederland

Ontsteking grootste kerstboom van Nederland

20.00 uur: Ontsteking grootste kerstboom van Nederland

De lichtjes van de Gebrandytoren, de grootste kerstboom van Nederland, branden

20.01 uur: De lichtjes van de Gebrandytoren branden!

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl