Gerbrandytoren in vaktijdschrift Computable

Onze hoogste mediatoren staat paginagroot afgebeeld in het tijdschrift Computable van maart 2015. Met deze sfeervolle foto van de Gerbrandytoren in IJsselstein (Lopik) laat het tijdschrift zien dat onze datacenters op bijzondere locaties te vinden zijn. Computable is een (online) vaktijdschrift voor professionals in de IT. Een aantal keer per jaar verschijnt ook een papieren editie vol interessante artikelen die betrekking hebben op automatisering en IT.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

De tekst:

TORENHOOG

“Datacenters zijn meestal gevestigd in weinig in het oog springende gebouwen op een bedrijventerrein. Maar er zijn uitzonderingen. Alticom heeft datacenters in 24 mediatorens verspreid over verschillende plaatsen in Nederland. Daarvan is waarschijnlijk de bekendste locatie de Gerbrandytoren in IJsselstein (Lopik). Met 367 meter is dit de hoogste constructie van Nederland. Van oorsprong worden de mediatorens van Alticom gebruikt voor het uitzenden van signalen voor televisie, radio en telecomaanbieders. Doordat die apparatuur steeds kleiner is geworden, komt er ruimte vrij in de torens. Daar richt het bedrijf met partners datacenterruimten in. Voor de koeling van die ruimtes wordt gebruik gemaakt van relatief koele buitenlucht. Die lucht wordt gefilterd, indien nodig bevochtigd en dan langs de servers geleid. Het datacenter op hoogte voert de opgewarme lucht vervolgens direct naar buiten af en hoeft deze niet af te koelen. ‘Direct Free Air Cooling’ noemt de leverancier dat. Door die koelmethode wordt op de energiekosten bespaard. Alticom zegt in twee maanden tijd een datacenter op te kunnen leveren in de torens. Grootste obstakel vormt daarbij vaak de lift. Want alle apparatuur, zoals koelmachines, servers, et cetera moet via de lift naar boven. Dit betekent vaak een hoop passen en meten, maar eenmaal boven is het uitzicht adembenemend. (PvdB)”

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl