Geslaagde start van Duurzaamheidskring IJsselstein!

Op dinsdag 9 mei was op grote hoogte de kick-off van de Duurzaamheidskring IJsselstein. Vijfentwintig IJsselsteinse ondernemers slaan de handen ineen om de komende drie jaar samen te werken op het gebied van duurzaam ondernemen! Een zeer diverse groep met veel kennis en de ambitie om elkaar te helpen.

De groep was te gast bij Alticom, in de Gerbrandytoren, waar een van de meest duurzame datacenters van Nederland gevestigd is. Robin Verlangen hield een inspirerend verhaal over de ontwikkelingen binnen zijn branche (oa Internet of things) en de winst die hij ervaart door in de zetten op duurzaam ondernemen.

Coördinator Ernst Jan de Vries legde uit hoe de Duurzaamheidskring het aan gaat pakken om de complexe overgang naar duurzaamheid in gang te zetten. De eerste stap is klein en begint bij het eigen bedrijf.

Meten is weten, daarom gebruikt de Duurzaamheidskring IJsselstein de Milieubarometer van Stimular. Met deze tool wordt de CO2-uitstoot helder in kaart gebracht en wordt de milieuwinst van maatregelen direct inzichtelijk. Mark Bonenkamp van Vogelaar Verzenders gebruikt deze Milieubarometer al jaren en heeft de groep meegenomen in zijn ervaringen. Door alleen al in te zetten op gedrag heeft hij al vele euro’s kunnen besparen.

Het officiële moment, de ondertekening van het convenant, werd ingeleid door de wethouder duurzaamheid Hans Lappee. De gemeente IJsselstein ondersteunt de Duurzaamheidskring van harte omdat het bijdraagt aan de gemeentelijke doelstelling om klimaatneutraal te worden.

Ook interesse om deel te nemen aan deze actieve groep met ondernemers? Kijk dan op www.duurzaamheidskringijsselstein.nl.

 

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl