Groei dataverkeer

Robin Verlangen

Datacenterverkeer lijkt zich tot 2018 bijna te verdrievoudigen. Dit voorspelt in ieder geval de Global Cloud Index die in november voor de vierde keer gepubliceerd is door Cisco. Groeien de ‘databomen’ inderdaad tot in de hemel en hoe kijken vier heren uit de Nederlandse datacenterbranche – onder wie Robin Verlangen, Director Marketing & Sales van Alticom – tegen de groei in datacenterland aan? 

Het platform ISP Today interviewde de vier heren die het erover eens zijn dat ook in Nederland het dataverkeer zeker verder zal stijgen. Volgens Robin Verlangen vormt IT steeds vaker een elementair onderdeel van de bedrijfsvoering. Of dat inderdaad in 2018 tot een verdubbeling of verdriedubbeling zal leiden is natuurlijk de vraag. „Dat hangt van veel factoren af.” Niet alleen van de gebruiker zelf en de techniek waarmee iemand werkt, maar bijvoorbeeld ook van diens cloudgebruik en het Internet of Things waarvan het traffic nu al dagelijks groeit.

“In relatie tot ons eigen datacenter zal de wens naar kleinschalige, autonome en flexibele ICT-oplossingen groeien,” geeft Verlangen aan. Nieuwe, kleinere apparatuur is natuurlijk tot veel meer in staat dan een paar jaar geleden, maar daar is vaak wel meer energie voor nodig. Bij Alticom wordt er alles aan gedaan om zo efficiënt mogelijk met die energie om te gaan. “Ik ben er van overtuigd dat we met elkaar in een groeiende en boeiende markt zitten, de roep om professionele data management-oplossingen wordt per dag groter.”

Lees hier het volledige artikel op ISP Today.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl