Groenste datacenter van Europa op grote hoogte

LELYSTAD – 2 juli 2018

Interview van Omroep Flevoland met Robin Verlangen van Alticom.


Bron: Omroep Flevoland

Bedrijven die ruimte nodig hebben voor hun computerservers, kunnen de apparatuur hoog en droog onderbrengen bij Lelystad. De 161 meter hoge toren aan de Oostvaardersdijk is geschikt gemaakt voor datacenters. Sinds kort heeft de het Lelystadse bedrijf HostSlim zijn apparatuur hier gestald. Er is plek voor nog zeven van dit soort bedrijven.

Toren heeft functie bij rampen
De toren is uitermate geschikt voor deze functie, zegt Robin Verlangen van eigenaar Alticom. De landmark bij Lelystad heeft nog steeds een uitzendfunctie bij rampen. “Dat brengt met zich mee dat we unieke voorzieningen hebben die belangrijk zijn voor de continuïteit.”

Datacenters kunnen hier onder alle omstandigheden in de lucht blijven. Verlangen: “De data moeten altijd beschikbaar zijn en dat is in een toren heel goed te doen. Ook de beveiliging is heel goed te regelen”.

Wind koelt apparatuur
Alticom bezit meer van dit soort torens in Nederland. Die in Lelystad is in 1976 gebouwd door de toenmalige PTT, het staatsbedrijf dat de voorloper was van KPN. Doordat zendapparatuur nu minder plek nodig heeft dan vroeger, is er ruimte vrijgekomen voor de nieuwe bestemming.

Datacenters zijn energievreters, maar in de toren kan de apparatuur gekoeld worden met de wind die op grote hoogte ruim voor handen is. “We zijn er trots op dat de toren bij Lelystad een van de groenste datacenters van Europa is.”

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Swartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl