Grootste Kerstboom brandt tussen 10 december en 6 januari

Nieuwe verlichting voor ‘voet’ van Gerbrandytoren

Grootste kerstboom ter wereld_mediatoren IJsselstein_Gerbrandytoren_Alticom Datacenters_Duurzame kerstboom_led lampenIJsselstein, 16 november 2016Ook dit jaar straalt de Grootste Kerstboom over IJsselstein en de verre omgeving. Tussen 10 december en 6 januari is de 366 meter hoge verlichte zendmast opnieuw een baken voor automobilisten en iedereen die er vanuit huis of tuin een blik op kan werpen, soms zelfs vanaf tientallen kilometers afstand.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de organiserende stichting Grootste Kerstboom is blij dat de boom voor de 19e keer aan gaat: “De Grootste Kerstboom in IJsselstein hóórt bij Kerst. Dat merken we ieder jaar aan de enthousiaste reacties. We zijn blij dat we deze traditie in ere kunnen houden dankzij bijna 3000 donateurs, de Vrienden van de Grootste Kerstboom en onze sponsoren.”

De Grootste Kerstboom wordt gesponsord door Ampco Flashlight Rental, Alticom, InventDesign, Sky Radio en VolkerWessels Telecom.

In de afgelopen maanden heeft de stichting niet stilgezeten. Nadat vorig jaar nieuwe verlichting werd geïnstalleerd, is op basis van deze ervaringen de duurzaamheid en zichtbaarheid van de Grootste Kerstboom verbeterd. Lichtspecialist en sponsor Ampco Flashlight Rental heeft in samenwerking met InventDesign er voor gezorgd dat de 120 ledlampen zijn voorzien van een sterkere behuizing, nieuwe connectors en een verbeterde optiek. Hierdoor zijn de lampen beter bestand tegen de extreme omstandigheden tijdens het inhijsen en de winterse invloeden op grote hoogte. Met de verbeterde optieken moet ook het ledlicht egaler en beter verspreid worden.

Bovendien zal de witte voet van de zendmast dit keer weer in de schijnwerpers worden gezet, nadat deze vorig jaar helaas onverlicht moest blijven omdat de oude verlichting het had begeven. De nieuwe schijnwerpers zijn, net als de lampen in de mast, met een computer te bedienen. Dat zorgt ongetwijfeld voor een fraai gezicht als op zaterdag 10 december de lampen worden ontstoken en de boom opnieuw ‘danst’ op een kersthit.

Ontstekingsevenement

Het jaarlijkse ontstekingsevenement vindt ook dit jaar plaats op het Podiumterrein in IJsselstein. Het programma begint al om zeven uur met gezellige muziek, de ontsteking is om acht uur, nadere details volgen en worden gepubliceerd op: www.degrootstekerstboom.nl. De IJsselsteinse ondernemersvereniging De Baronie organiseert zoals ieder jaar een kerstmarkt rondom de ontsteking.

Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Bestuur Stichting Kerstboom,

Herbert van Zijl,

Herbert@degrootstekerstboom.nl,

Telefoon 06-51461442

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl