De Grootste Kerstboom viert jubileum

25 jaar geleden onderging de Gerbrandytoren voor het eerst Kerst-metamorfose

IJsselstein, 11 november 2017 De Grootste Kerstboom ter Wereld is dit jaar het stralende middelpunt van extra activiteiten in het kader van het 25-jarig bestaan. In 1992 onderging de Gerbrandytoren in IJsselstein voor het eerst een Kerst-metamorfose. Behalve de 120 ledlampen in de tuien van de mast worden er dit keer, speciaal ter gelegenheid van het jubileum, nieuwe lampen op de witte, betonnen, voet van de mast gezet. De nieuwe schijnwerpers zijn, net als de lampen in de tuidraden, met een computer te bedienen. Dit zorgt ongetwijfeld voor een fraai gezicht als op zaterdag 9 december om acht uur ’s avonds de verlichting weer aan gaat tijdens een extra feestelijk ontstekingsevenement. 

De Grootste Kerstboom brandt continu tot en met zaterdag 6 januari 2018 en is dan opnieuw een baken voor automobilisten op de omliggende (snel)wegen en iedereen die er vanuit huis, tuin of balkon een blik op kan werpen, vaak zelfs vanaf tientallen kilometers afstand. De boom twinkelt (‘knippert’) iedere avond om acht uur gedurende 3 minuten. Tijdens de jaarwisseling twinkelt de boom 5 minuten vanaf middernacht. Daarmee wordt het nieuwe jaar ingeluid.

Uiteraard moeten automobilisten die de boom kunnen zien zich niet laten afleiden en het verkeer goed in de gaten blijven houden. En altijd geldt: het zicht op de boom wordt in belangrijke mate bepaald door de weersomstandigheden.

 ‘Driving home for Christmas-gevoel’

“In de afgelopen 25 jaar is de Grootste Kerstboom een begrip geworden.” zegt voorzitter Mieke Kromwijk van de organiserende stichting De Grootste Kerstboom. “Onlangs nog hebben we via social media gevraagd wat de boom voor mensen betekent. ‘Hij hóórt gewoon bij de Kerst’, is de meest gehoorde reactie. Veel mensen hebben een speciale herinnering, bijvoorbeeld aan een geboorte of aan een familiebezoek. Anderen krijgen er het ‘Driving home for Christmas’-gevoel van. Het is mooi dat we deze traditie in ere kunnen houden dankzij bijna drieduizend donateurs, de Vrienden van de Grootste Kerstboom en onze sponsoren.”

De Grootste Kerstboom wordt gesponsord door Ampco Flashlight Rental, Alticom, en VolkerWessels Telecom. Ook de Stichting Stadsmarketing IJsselstein en RTV Utrecht steunen het initiatief en onlangs was er een mooie bijdrage voor de boom vanuit de UW Rabobank Clubkas Campagne.

20ste ontsteking in 25 jaar

De Grootste Kerstboom bestaat dit jaar 25 jaar en gaat voor de 20ste keer aan. Een aantal jaren bleef de Gerbrandytoren om financiële of technische redenen helaas onverlicht. Sinds 2012 brandt de boom ieder jaar.

 Extra feestelijk ontstekingsevenement op zaterdag 9 december met OG3NE

Het ontstekingsevenement vindt op zaterdag 9 december plaats op het Podiumterrein in IJsselstein. Uiteraard is het programma dit jaar extra feestelijk. De organisatie is er in geslaagd, dankzij de een sponsorbijdrage van Plus J. Schimmel, Eurovisiesongfestival-deelnemers OG3NE naar IJsselstein te halen.

Bron: William Rutten

Het ontstekingsprogramma begint om kwart over zeven ’s avonds met DJ Silvan en de IJsselsteinse zanger Dennis Baars. De ontsteking zelf is om acht uur ‘s avonds, de boom ‘danst’ dan opnieuw op een kersthit. Aansluitend geeft OG3NE een sfeervol optreden.

 

De Grootste Kerstboom-loop

Op het moment van de ontsteking start ook ‘De Grootste Kerstboom-loop’ waarbij de deelnemers gehuld in lichtjes over een parcours van ongeveer 5,5 km rondom de Gerbrandytoren lopen, georganiseerd door REactive. Aan het einde staat er een kop chocolademelk klaar. Zowel de lopers als andere bezoekers van het ontstekingsevenement wordt gevraagd een kerstcadeautje mee te nemen voor onder De Grootste Kerstboom. Op het Podiumterrein staat de Voedselbank klaar om de cadeautjes in ontvangst te nemen. Zo krijgen kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank een nog mooiere Kerst.

Nadere details over het feestelijke ontstekingsprogramma volgen en worden onder andere gepubliceerd op: www.degrootstekerstboom.nl.

Kerstmarkt in IJsselstein

BIZ IJsselstein organiseert zoals ieder jaar een kerstmarkt op de dag van de ontsteking. Naast de vele kramen met cadeau- en kerstartikelen, is er genoeg te vinden voor de inwendige mens. De kerstmarkt is op zaterdag 9 december van 11.00 tot 21.00 uur open en vindt in de sfeervolle binnenstad plaats. Kijk voor meer informatie www.uitinijsselstein.nl.

Tentoonstelling over jubilerende Kerstboom

De vijfentwintigste verjaardag van de Grootste Kerstboom is reden voor een expositie over verleden en heden in Museum IJsselstein (MIJ) aan de Walkade. Van 28 oktober 2017 tot en met 25 februari 2018 is daar de tentoonstelling ‘Kijk MIJ stralen’, 25 jaar grootste kerstboom ter wereld’ te zien. Meer informatie is te vinden op www.museumijsselstein.nl

 

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl