Heppie Few: Databeheer en energie-efficiëntie

1379489509_jaak_vlasveld1Duurzaam ICT outsourcen in de regio; dat is het thema van het mini-seminar dat Alticom Datacenters organiseert op donderdag 19 september 2013. Deze zogenaamde Heppie Few vindt plaats in de mediatoren van Hoogersmilde. Sprekers zijn Jaak Vlasveld van Green IT Amsterdam en Rudi Verzuu van Alticom.

Een Heppie View voor de Heppie Few

In het weekend van 14 en 15 september maakten vele geïnteresseerden gebruik van de uitnodiging om eens een kijkje te nemen in de mediatoren van Smilde. De opbrengsten van dit evenement, de Heppie View, bedroegen maar liefst € 14.280,-. Het bedrag komt volledig ten goede aan Stichting Heppie. Een klein aantal gelukkigen krijgt op 19 september de gelegenheid om een mini-seminar bij te wonen in diezelfde mediatoren. Diverse bedrijven in de regio Hoogersmilde hebben een uitnodiging ontvangen voor de Heppie Few.

Dataopslag door middel van kachels

Spreker Jaak Vlasveld is Program Manager bij Stichting Green IT Amsterdam. Dit consortium bestaat uit diverse ICT-bedrijven in de hoofdstad en heeft als doel een concrete bijdrage te leveren aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Jaak Vlasveld: “De ICT-sector is een grootverbruiker van energie. Alles wat internet gebeurt, alle data die online circuleren, vragen om een flinke hoeveelheid elektriciteit. Als je bedenkt hoeveel apparatuur daarvoor nodig is, gaat de vergelijking op met een flinke hoeveelheid kachels.”

Jaak vervolgt: “Wij maken ons hard voor een efficiëntere aanpak van dataopslag. Tijdens de Heppie Few zal ik uiteenzetten op welke manier je dat kunt doen en welke uitdagingen er bestaan rondom energiegebruik in datacenters.” Na de presentatie van Jaak is het woord aan Sales Manager Rudi Verzuu van Alticom Datacenters. Het thema van zijn presentatie is ‘houdt uw data in de lucht’.

Geïnteresseerd?

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de Heppie Few. Het programma start om 8.30 uur en duurt tot 10.30 uur. Wij serveren de aanwezigen een smakelijk ontbijt. U krijgt ook de gelegenheid om een kijkje te nemen in de mediatoren en te genieten van het uitzicht. Bent u werkzaam in de directe omgeving (een straal van 30 km) van de omroeptoren van Smilde en wilt u het mini-seminar graag bijwonen? Stuur dan voor woensdag 18 november  16 uur een mail naarheppie@alticom.nl. Wellicht behoort u binnenkort ook tot de Heppie Few!

1378986672_heppiefewcmyk

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl