Kennismaken met Danny van Galen – Sales Manager Datacenters

Danny van Galen _kleinSinds begin september 2014 is Danny van Galen in dienst als Sales Manager Datacenters bij Alticom. Geen nieuw bedrijf voor hem, want hij werkte in zijn vorige functie ook al voor Alticom. Hij heeft als nieuwkomer dus enige voorkennis en dat maakt dat hij vol enthousiasme aan zijn nieuwe baan is begonnen. Want als hij iets doet, dan doet hij het goed. Maak kennis met Danny van Galen.

Hoe heb je Alticom leren kennen?

“Voordat ik bij Alticom begon, was ik Business Development Manager bij een Sales en Business Development bedrijf. Daar was ik verantwoordelijk voor de sales van meerdere bedrijven en partners. Een van mijn partners was Alticom Datacenters, toen ze de sales nog deels extern deden. In totaal heb ik ruim een jaar voor Alticom gewerkt, tot ze er in 2013 mee stopten om het zelf over te nemen. Maar in april van dit jaar werd ik gebeld. Of ik misschien interesse had in een nieuwe uitdaging? Ik besloot het gesprek aan te gaan en werd al snel enthousiast.”

Wat interesseert je in deze baan?

“Ik vind het product van Alticom erg boeiend, want het is uniek in de markt. Veel mensen hebben, zonder dat ze dat in eerste instantie weten, al een link met Alticom. Wanneer mensen me ten tijde van mijn vorige baan vroegen naar mijn werkzaamheden, pakte ik altijd Alticom als voorbeeld. Zo van: ‘Ken je die hoge mediatoren daar bij jou in de buurt? Of die kerstboom langs de A2 bij IJsselstein in de winter?’ En hoewel ‘datacenters’ als onderwerp misschien wat saai lijkt, is het juist nu erg actueel. Alles op gebied van data gaat meer en meer in de cloud. Er komt ook meer en meer data bij, en dat moet ergens opgeslagen worden. Dat kan dus letterlijk ‘in de wolken’. De unieke telecommunicatie-infrastructuur, het slimme koelingssysteem, de mogelijkheid tot groene energievoorziening en daarmee dus de unieke werking van het product, maken het voor mij erg interessant. Daarnaast scheelt het dat ik enkele mensen al kende. Het is een relatief klein bedrijf met 15 man en daardoor zijn de lijntjes kort, dat is prettig.”

Wat ga je precies doen als Sales Manager Datacenters?

“Ik ga voor de regio Oost-Zuid werken, daar vallen onder meer de torens van Roermond, Maastricht en Markelo onder. Ik ben medeverantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten in de torens. Dat doe ik onder meer door zoveel mogelijk bedrijven in die regio van het bestaan van de slimme datacenters van Alticom te laten weten. In principe kan iedereen die opslagruimte voor data nodig heeft bij Alticom terecht. Van ziekenhuizen tot scholen, van ict-bedrijven tot verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast wil ik er natuurlijk ook voor zorgen dat de bestaande klanten tevreden blijven!”

Hoe introduceer je jezelf bij nieuwe of bestaande klanten?

“De meeste bestaande klanten heb ik al eens gesproken vanuit mijn vorige baan, dus dat scheelt. Bij veel nieuwe klanten die ik telefonisch spreek, gaat er al een belletje rinkelen wanneer ik vraag: ’Kent u die toren bij u in de buurt?’ En daaropvolgend: ‘Wist u ook dat die toren een datacenter bevat?’ Mensen worden dan vaak nieuwsgierig naar het verhaal van de mediatorens van Alticom en willen daar meer van weten. En natuurlijk is het voor ons van belang te weten hoe bedrijven bezig zijn met hun databeheer en of ze van plan zijn dit ergens anders onder te brengen. Vaak proberen we een afspraak met een geïnteresseerde klant ook in een toren te plannen, zodat mensen er direct een goed beeld bij hebben.”

Wat is jouw visie op ‘Smartsave uw data’?

“Ik vind het een mooi statement. Alticom werkt met een slim product, met slimme klanten en met slimme medewerkers natuurlijk. Daar kan ik me goed in vinden, haha. Ik ben iemand die direct in een nieuw product duikt en daar dan ook alles over wil weten. Zo ben ik net verhuisd naar een nieuw appartement en stortte ik me daarbij volledig op de aanschaf van de nieuwe wasmachine, keuken, badkamer en tv… Daarnaast wil ik een slimme gesprekspartner zijn voor bestaande en toekomstige klanten. Zowel op gebied van sales als techniek. Net zoals ikzelf ook altijd op zoek ben naar de nieuwste, meest innovatieve en slimme producten, zo is Alticom ook vooruitstrevend bezig.”

Kun je verder nog iets over jezelf vertellen?

“Ik ben 32, woon samen met mijn vriendin middenin het mooie centrum van Nijmegen en hou van voetbal, tennis en een biertje op zijn tijd.”

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl