Kennismaken met Robin Verlangen, Director Marketing & Sales

Robin VerlangenIn april 2014 breidde het Alticomteam uit met Robin Verlangen. Robin is aangenomen als Director Marketing & Sales. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het merk Alticom. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn nieuwe uitdaging. Alticom is in zijn ogen een ruwe diamant. Aangetrokken door de unieke kwaliteiten en door de ambitieuze doelstellingen van het bedrijf voelt Robin zich hier als een vis in het water. Zijn doel? Het merk Alticom polijsten tot een prachtig juweel. Maak kennis met deze marketeer in hart en nieren die op een missie is om Alticom binnen nu en twee jaar een top 3-speler in de datacenterwereld te laten worden.


Hoe heb je Alticom leren kennen?

’Via een kennis die me attendeerde op de vacature. Ik verdiepte me in het bedrijf en ontdekte wat een mooi bedrijf Alticom is. Het biedt écht een onderscheidend product in de markt van datacenters. Als marketeer begonnen mijn handen te jeuken toen ik de ambitieuze vacature las. Het voelt goed dat ik een bijdrage kan leveren aan de bekendheid van Alticom.’


Wat interesseert je in deze baan?

’Dat het werk zich op het snijvlak van ICT en marketing afspeelt. In het verleden heb ik vaker technische topproducten in de markt mogen zetten voor nationale en internationale merken. En laat ik je vertellen; voor een marketeer en salesman is niets zo mooi als met topproducten werken. Ik kreeg toen ontzettend veel energie van de combinatie techniek en marketing. Diezelfde energie ervaar ik nu. Als ik het DNA van Alticom bekijk, dan zie ik een aantal unieke facetten die andere datacenters niet hebben. In alles wat we doen, zijn we nét even slimmer dan anderen. Alleen al het feit dat we koelen met buitenlucht en daarmee tot 98% op koelingskosten en dus ongeveer 50% op de totale energiekosten besparen. Van zulke dingen word ik als marketeer enthousiast. Over alles is nagedacht. En die intelligentie vind ik in alle aspecten van de dienstverlening terug. Fantastisch om daar meer bekendheid aan te geven.’

Wat is de uitdaging?

’Om de kwaliteiten van Alticom zodanig uit te dragen dat we over 2 jaar een top 3-positie hebben in de markt van datacenters. In Nederland zijn er op dit moment 160 datacenters. Geen enkel datacenter heeft echter een zo’n DNA opgebouwd uit slimme oplossingen zoals Alticom dat heeft. Daar dienen we de markt over te informeren.’

Welke ervaring breng je mee?

’Ik heb ongeveer 25 jaar ervaring in diverse leidinggevende marketing- en sales functies, waarvan 11 jaar bij een creatief bureau. Bij dit bureau werkte ik voor verschillende mooie merken, waaronder GasTerra, Philips en Radisson Hotels. Mijn aanpak is gebaseerd op de overtuiging dat je met scherp segmenteren méér bereikt dan met het afvuren van een schot hagel. Ook voor Alticom geloof ik in een directe aanpak. Dat betekent je goed verdiepen in de klantbehoeften en je producten en presentatie daar optimaal op afstemmen.’

Hoe is je indruk bij Alticom tot nu toe?

’Ik heb de afgelopen tijd mijn collega’s leren kennen als een uitstekend team. Zeer vakkundige, enthousiaste mensen die de ruggengraat van het bedrijf vormen. De sfeer is goed en iedereen is gedreven. Heel bijzonder is ook de bereidheid van de organisatie om custom made oplossingen voor klanten te ontwikkelen. Die bereidheid is ongelooflijk groot en een heel krachtig en onderscheidend instrument in de markt. Ook mijn gesprekken met klanten en leveranciers bevestigen de indruk die ik van Alticom heb. Alticom is een ruwe diamant. Er is groeiend enthousiasme in de markt. De markt ligt voor ons open! Hoogste tijd om weer aan de slag te gaan. Er ligt mooi werk op me te wachten.’

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl