Mediatoren Alphen aan den Rijn verlicht

De mediatoren in Alphen aan den Rijn is eind december in het licht gezet en blijft permanent verlicht. De iconische toren is nu in de wijde omtrek te zien.

Bron: Alphen Marketing

Het idee om de zendmast te verlichten is een initiatief van Alphenaar Ben Wilms. De verlichting is uiteindelijk tot stand gekomen dankzij een coöperatie tussen Economic Development Board Alphen (EDBA), Alphen Marketing, gemeente Alphen aan den Rijn, Alphen On Fibre, Hillsafety en Alticom.

De basiskleuren van het licht zijn wit en groen, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als het middelpunt van het Groene Hart. De kleuren kunnen echter aangepast worden. Zo kan er worden ingespeeld op gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen. Met kerst wordt de toren in groen en rood gehuld,  met Koningsdag is de toren oranje en met bevrijdingsdag in de kleuren van de Nederlandse vlag.

“Wereldsteden als Parijs, Londen en New York hebben al iconische gebouwen die verlicht kunnen worden bij bijzondere gelegenheden”, vertelt een van de initiatiefnemers Gert-Jan Woudsma, eigenaar van Hillsafety. “Alphen aan den Rijn hoort met dit verlichte pronkstuk straks in dat rijtje thuis.”

Voor de gemeente en Alphen Marketing gaat dit project dan ook gepaard met symboliek. De aangelichte Alphense toren in het Rijnhavengebied is een tastbaar bewijs van de daadkracht in Alphen aan den Rijn en de resultaten die geboekt worden als er doelgericht wordt samengewerkt.

“De toren dient letterlijk als landmark; zie je de toren, dan zie je Alphen”, vertelt Woudsma. “Met het verlichten van de toren maken we Alphen aan den Rijn zichtbaar, letterlijk en figuurlijk. Daar profiteren veel Alphense partijen van, dus eigenlijk is het logisch dat we met elkaar samenwerken. Het zorgt voor saamhorigheid, ook als we de toren straks bij bijzondere gelegenheden verlichten. Met de toren wordt Alphen één.”

 

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl