Mijlpaal bereikt in herbouw toren Hoogersmilde

bouw_hoogersmildeHet betonnen deel van de mediatoren in Hoogersmilde is hersteld. Dinsdag 20 maart jl. is de toren opgeleverd en heeft Alticom de het bouwterrein officieel over gedragen aan NOVEC, de exploitant van de mast. NOVEC heeft VolkerWessels ingeschakeld voor het plaatsen van een nieuwe stalen mast op de toren.

Werkzaamheden aan de toren

Op 15 juli 2011 stortte de zendmast in na een korte, maar hevige brand. Daarbij ontstond ook schade aan de toren. In oktober gaf Alticom BAM Gebouwservices de opdracht om de schade aan het betonnen deel te herstellen. Inmiddels heeft BAM de betonnen bordessen van de 15de tot en met de 23ste verdieping hersteld en zijn de balustradehekken en de gevelkozijnen tussen de bordessen vervangen.

Een nieuwe mast

VolkerWessels zal nu starten met het plaatsen van een open stalen vakwerkmast op de herstelde betonnen voet. De mast wordt met tuidraden afgeschoord. De oude toren in Hoogersmilde was 294 meter hoog. De nieuwe toren wordt met de nieuwe mast nog enkele meters hoger. Volgens planning wordt de mast in augustus opgeleverd. Daarmee zullen de ontvangstproblemen van radio- en tv-zenders in Noord-Nederland verholpen zijn.

Beperkte toegang

In de maand mei zal de bouw van de mast plaatsvinden. Met behulp van een helikopter zullen de mastdelen deel voor deel op de toren worden geplaatst. In verband met deze werkzaamheden zal in de maand mei de toren zeer beperkt toegankelijk zijn. Mocht u werkzaamheden in deze periode moeten doen, dan kunt u contact opnemen met Alticom op 0522 243428.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl