Mobiel bereik binnen gebouwen

Het vanzelfsprekende bereik dat we thuis hebben is nog niet overal zo vanzelfsprekend. Tegelijkertijd worden gebruikers van hedendaagse mobiele communicatie steeds veeleisender. Gebieden en gebouwen die niet over goed bereik beschikken zullen dan ook steeds meer gemeden worden.

Mobiele communicatie onmisbaar

Tablets, smartphones en laptops zijn niet meer weg te denken. En we verwachten dat we altijd een goede verbinding hebben. Trends als flexibele werkplekken, ‘mobile only’ of ‘bring your own device’ versterken de afhankelijkheid van mobiele communicatie. Dekking van wifi of mobiele netwerken is een voorwaarde. En dat blijkt maar al te vaak geen eenvoudige opgave. Op zoek naar gunstige energiewaarden, worden gebouwen zo goed geïsoleerd dat ze daarmee vrijwel ondoordringbaar zijn voor mobiele signalen. Het gevolg: slechte data verbindingen en verbroken mobiele gesprekken. En dus ontevreden gebruikers tot zelfs leegstand van panden!

Distributed Antenna System

In een tijdperk waar veiligheid en privacy voorop staan, vertrouwen gebruikers steeds vaker op hun databundel in plaats van op een openbaar wifi netwerk. Ook voor IoT-toepassingen en het toekomstige 5G-netwerk zal een goed bereik van het mobiele netwerk een onmisbare specificatie van een gebouw worden. De verzamelnaam voor de oplossing hiervoor heet DAS (Distributed Antenna System) of In Building Wireless Solution (IBW).

Alticom kan 1 gebouw aansluiten op DAS, maar ook meerdere gebouwen in één keer ontsluiten.

 

 

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl