Modulair datacenter in mediatoren Rotterdam geopend

Alticom Datacenters heeft op 20 november jl. haar jongste datacenter opgeleverd in de mediatoren in Rotterdam. Jumbo is de eerste partij die gebruikmaakt van het nieuwe, modulaire datacenter op deze opvallende locatie. De specialist in heavy lift shipping en offshore transportation & installation neemt het in januari 2015 officieel in gebruik.

datacenter rotterdam1

De ligging in de buurt van het hoofdkantoor, de 24-uurs toegang, het innovatief en milieuvriendelijk datacenterconcept en kostenbesparing waren voor Jumbo doorslaggevende argumenten in de keuze voor het Alticom Datacenter in Rotterdam. Vanuit het datacenter worden wereldwijd de locaties van Jumbo voorzien van IT-diensten. Een redundant aangelegde darkfiber vormt de verbindingsschakel met het kantoor in Schiedam, waar Jumbo een zogenoemde Disaster Recovery (DR)-locatie inricht. Het ontwerp van alle datacenters van Alticom voldoet aan de Tier III-eisen. De combinatie van deze factoren maakt dat een uitermate hoge uptime van de IT-apparatuur is gegarandeerd.

Uitdagingen tijdens bouw

De gebruikelijke oplevertermijn van een compleet nieuw datacenter is bij Alticom twee maanden. Floris de Kievit, Salesmanager bij Alticom Datacenters vertelt: “De constructie van de toren in Rotterdam bood iets meer uitdaging dan bij onze andere datacenters, zoals die in de torens van Alphen aan den Rijn en Roermond. De aanwezige lift, met schuine achterwand, vroeg om een slimme aanpak. Ook is een verdieping in de toren van Rotterdam iets kleiner dan in andere torens. We moesten de koelingsinstallatie dus net iets anders inrichten. De werkzaamheden duurden uiteindelijk slechts een maand langer.”

“Het resultaat is een high tech, modulair datacenter waarmee we snel en eenvoudig kunnen inspelen op eventuele groei.”

Drie keer duurzaam

Duurzaamheid kenmerkt het nieuwe datacenter in Rotterdam. Allereerst door het gebruik van direct free air cooling, een energie-efficiënte en kostenbesparende manier van koelen met buitenlucht. Bovendien noteerde onderzoeksorganisatie Hivos in maart van dit jaar een plek in de top 3 van groene datacenters voor Alticom, vanwege het gebruik van 100% groene stroom.

Ook in het hergebruik van bestaande objecten schuilt het duurzame karakter van de datacenters. Alticom is eigenaar van 24 mediatorens in Nederland. Het bedrijf maakte enkele jaren geleden de keuze om, naast omroep- en telecomvoorzieningen, datacenters te huisvesten. Een doordachte keus, aangezien veel relevante installaties al aanwezig waren: hoogstaande noodvoorzieningen en no-break faciliteiten, uitgebreide energievoorzieningen en connectiviteit. Ook de ligging boven zeeniveau geeft een extra zekerheid in de continuïteit van het dataverkeer.

Meer weten over het nieuwe Alticom Datacenter in Rotterdam? Neem contact op via 0522 24 34 28 of datacenters@alticom.nl.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl