Met enkele muisklikken in verbinding met datacenter

In 2017 hebben Alticom en DCspine elkaar de hand geschud om samen te werken. Inmiddels levert DCspine connectiviteit naar zes datacenters van Alticom. Klanten kunnen via de online portal van DCspine vanaf elke locatie naar meer dan dertig datacenters in Nederland een verbinding bestellen. Wat dat precies inhoudt, vertelt Hans ten Hove, CFO van Alticom.

“Door ons landelijk netwerk van 24 mediatorens uit te rusten met DCSpine, bieden we een hoogwaardige, flexibele én toekomstbestendige data-infrastructuur aan”, vertelt Hans ten Hove, CFO van Alticom. “Dit versterkt de positie van Alticom als ideale partij van schaalbare en innovatieve datacenterruimte.” Het is om die reden vanzelfsprekend dat Ten Hove erg enthousiast is over het platform.

Verbinding tussen datacenters

DCSpine (dcspine.nl) is een volledig geautomatiseerd online platform. Het biedt datacenter connectiviteit op basis van de laatste software defined network technologie. DCspine kan gezien worden als de virtuele ‘meet-me-room’ van alle geconnecteerde datacenters. Hierdoor is het net zo makkelijk om tussen datacenters te connecteren als binnen één afzonderlijk datacenter.

Direct te gebruiken

De propositie is 24/7 leverbaar via een online portal. De diensten zijn direct operationeel na afronding van het bestelproces. ‘Real time’ kunnen één of meerdere verbindingen worden besteld, op- en afgeschaald, aangepast of opgezegd. DCspine richt zich primair op datacenters en op cloud service providers die vanuit datacenters opereren.
Op dit moment zijn de volgende datacenters van Alticom aangesloten: Alphen aan de Rijn, Hilversum, IJsselstein, Lelystad, Roosendaal en Zwolle. Dit zal in de toekomst uitgebreid worden naar de andere datacenters van Alticom.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl