Nieuw datacenter Universiteit Maastricht in mediatoren Alticom

De meest internationale universiteit van Nederland, gelegen in het hart van Europa, gaat voor haar toekomstbestendige datacenter infrastructuur gebruik maken van een van de 24 mediatorens van Alticom. Hiermee maakt de universiteit een belangrijke stap in de modernisering van haar infrastructurele IT-voorzieningen.

De mediatorens van Alticom bieden de zwaarste voorzieningen, zijn energie-efficiënt en daarmee erg groen en volledig naar eigen wensen in te richten. De efficiënte ruimtes zijn bovendien zeer snel uit te breiden. Alticom gaat voor de UM in Maastricht een nieuwe datacentervloer inrichten. Dit wordt een eigen verdieping, waar alleen de UM toegang toe heeft. Dit groene datacenter zal in nauw overleg met UM opgebouwd worden, zodat in korte tijd alle wensen van de UM gerealiseerd kunnen gaan worden. “De gedachte dat de torens deel uitmaken van de Nederlandse noodinfrastructuur en dus altijd moeten blijven werken, is natuurlijk een extra prettige zekerheid”, aldus Jacques Beursgens, directeur ICT Service Centre van de UM.

Twee jaar geleden heeft de UM een traject geïnitieerd ten einde te inventariseren hoe haar toekomstbestendige ICT infrastructuur eruit moet zien. Met het plan voor realisatie van een modern datacenter op een externe locatie zou een belangrijke eerste stap worden gezet in de verbetering van de continuïteitswaarborgen van de IT-infrastructuur van de UM. Dit heeft geleid tot een uitgebreid selectietraject, waarbij continuïteit, privacy en toekomstbestendigheid een centrale rol speelde. De keuze voor een privéruimte, in de vorm van een eigen verdieping, in een van de groene mediatorens van Alticom, de Daalhof toren, bood de uitgelezen mix van deze waarden.

Robin Verlangen, Directeur Marketing & Sales bij Alticom, bevestigt: “Steeds meer educatieve, gemeente- en financiële instellingen kiezen voor een veilige omgeving van een eigen datacentervloer van 4 tot 20 racks in onze torens. Vooral de privacywetgeving en de beheersbaarheid van een volledig eigen ruimte in onze torens speelt daar een grote rol in. Alhoewel de ultra-efficiënte koeling in combinatie met 100% Nederlandse windenergie ook vaak genoemd wordt. We zien de keuze van de UM als een bevestiging van onze goede, innovatieve datacenter koers en zijn dan ook enorm verheugd op de samenwerking met de UM.”

Over Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland en is met haar 16.300 studenten, waarvan ruim 50% afkomstig uit het buitenland, en 4.300 medewerkers nog steeds groeiende.

De universiteit werd in 1976 opgericht onder de naam Rijksuniversiteit Limburg en werd omgedoopt tot Universiteit Maastricht in 1996. Sinds 2008 wordt Maastricht University als internationale naam gebruikt. De universiteit onderscheidt zich door haar innovatieve onderwijsmodel, internationale karakter en multidisciplinaire benadering van onderzoek en onderwijs. Dankzij de hoge kwaliteit van het onderzoek en onderwijs, maar ook een sterke maatschappelijke oriëntatie, heeft de universiteit in haar korte bestaan een solide reputatie opgebouwd. Ze wordt tot de beste jonge universiteiten ter wereld gerekend.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl