Nouvité-NEC bieden cloud oplossingen vanuit duurzame datacenters Alticom

Nouvité en NEC bouwen gezamenlijk aan een netwerk van meest duurzame datacenters van Nederland in de mediatorens van Alticom. Vanuit deze datacenters zal Nouvité haar unieke Cloud Services (IaaS, SaaS en PaaS) diensten aanbieden aan organisaties in de Benelux. Het eerste Nouvité-NEC datacenter is gerealiseerd in de Gerbrandytoren te IJsselstein. Het hart van het datacenter wordt gevormd door apparatuur en software van NEC, aangevuld met applicaties van VMware, Veaam en Microsoft.

Uniek Cloud Services concept

Het Cloud Services concept van Nouvité kenmerkt zich door een uniek services- en prijsmodel welke gebaseerd is op het door Nouvité in 2009 ontwikkelde platform. Hierbij staat flexibiliteit in diensten en prijs centraal. Zo kunnen beschikbare services te allen tijde worden toegevoegd dan wel worden opgezegd, waarbij maandelijks de afgenomen services afgerekend worden op basis van daadwerkelijk gebruik. Op deze wijze voorziet Nouvité in een hoogwaardige dienstverlening waarbij de klant altijd zelf inzage in en controle over de kosten heeft.

Andere unieke aspecten van het concept zijn de 7 x 24 managed service mogelijkheden en het hoogwaardige state-of-the-art hard- en software platform welke middels de virtual datacenter omgeving als private cloud services over meerdere eindklanten gedeeld wordt. Klanten kunnen hierdoor van de meest geavanceerde systemen en services gebruik maken tegen aanzienlijk lagere kosten dan die voor een systeem in eigen beheer. Zij kunnen bovendien gebruik maken van de hoogwaardige kennis van de gecertificeerde professionals van  Nouvité.

Dat het platform sinds de bouw in 2009 niet meer uit de lucht is geweest, toont aan hoe robuust en betrouwbaar de omgeving is.

Smart EcoCenter

Datacenters zijn grootverbruikers van energie en dat verbruik neemt alleen maar toe. Daarom wordt de duurzaamheid van de infrastructuur in een datacenter een absolute prioriteit  terwijl continuïteit van services absoluut verzekerd moet zijn.

De door NEC geleverde infrastructuur bestaat met een combinatie van Smart EcoCenter oplossingen en NEC Storage uit de allernieuwste technologie. NEC’s server- en storageoplossingen zijn buitengewoon energiezuinig en daardoor uitermate geschikt voor toepassing in datacenters. Met de Smart EcoCenter oplossingen van NEC blijft het fundament van elk ICT-systeem altijd beschikbaar. Volkomen modulair, kunnen deze oplossingen  gemakkelijk aangepast worden naar behoefte, met maximale redundancy en met geoptimaliseerd energieverbruik door een design dat moeiteloos intensieve geheugen- en processortoepassingen aankan.

Groen en veilig

Het eerste Nouvité-NEC datacenter wordt op veilige hoogte gevestigd in de zendmast te IJsselstein. De mast is met een hoogte van 372 meter het hoogste bouwwerk in Nederland. Vervolgens zullen nieuwe datacenters in het uitgebreide en landelijk dekkende netwerk van mediatorens in Nederland worden ondergebracht. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande gebouwen waarin door digitalisering van radio en televisie veel ruimte ter beschikking is gekomen. De energievoorziening evenals de noodstroomvoorzieningen (biodiesel) zijn 100% groen. Door het unieke free air cooling concept dat in de datacenters wordt toegepast, is bijkoelen maar zeer beperkt nodig. De combinatie van de free air cooling en de NEC-oplossingen draagt zorg voor een buitengewoon duurzaam datacenter (PUE van <1,1). Bovendien zijn de datacenters maximaal beveiligd door tenminste 3 beveiligingsschillen.

Perfecte aansluiting bij klantbehoeften

“Wij willen een IaaS-concept aanbieden dat met optimale flexibiliteit perfect aansluit bij de behoeften van onze klanten. Door met de juiste partners samen te werken, kunnen we ons concept verder versterken. Daarom zijn wij zeer blij met NEC. Als ik onze klanten uitleg dat NEC een wereldspeler op ICT gebied is met innovatie en duurzaamheid in haar DNA, snappen ze direct waarom wij voor NEC kiezen”, aldus Bram van de Ven, Algemeen Directeur van Nouvité.

“Ik werd direct getroffen door de kracht van het IaaS-concept van Nouvité. Zij lopen voorop in deze markt en hebben alles in zich om heel erg succesvol te worden. NEC kan het concept van Nouvité verder versterken en laten hiermee ook zien hoe sterk en overtuigend het portfolio van NEC is”, vult Tonko Wedda, managing director Benelux van NEC Enterprise Solutions, aan.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl