Officiële opening groeipad Smart Art Challenge

Op woensdag 15 juli was in Roermond de opening van het groeipad. Het groeipad is het eindresultaat van de Smart Art School Challenge, een ontwerpwedstrijd die Alticom Datacenters met de gemeente Roermond heeft georganiseerd om de komst van het nieuwe datacenter in de mediatoren van Roermond te vieren. Het pad bestaat uit 116 stoeptegels met kleurrijke ontwerpen van voetafdrukken van kinderen van acht basisscholen uit Roermond. De eerste steen ligt in de Brugstraat en vanaf daar leidt het pad naar de mediatoren.

Voetafdruk

Tijdens de opening waren zo’n 50 leerlingen, leerkrachten en ouders aanwezig. Sales Manager Datacenters Danny van Galen van Alticom heeft het groeipad officieel geopend. Met hulp van een aantal kinderen zijn de eerste tegels – verstopt onder zand – schoon geveegd. De Smart Art School Challenge is gespeeld in 2014, rond de opening van het datacenter in de mediatoren. Ruim 350 kinderen van acht basisscholen hebben een ontwerp gemaakt waarbij hun voeten centraal stonden. De opdracht om een voetafdruk te maken, is bewust gekozen. Hiermee refereert Alticom aan duurzaamheid, een thema dat de aanbieder van de datacenters hoog in het vaandel heeft. Alticom Datacenters behoort tot de top van groenste datacenters van Nederland.

ICT budget goed besteed door scholen

Eind 2014 werden de winnende scholen van de Smart Art School Challenge al bekendgemaakt. Basisschool Neel, De Stapsteen en De Zonnewijzer hadden de meeste winnende ontwerpen en ontvingen ICT budget voor de school. Die prijzen zijn goed besteed aan computers en tablets. Eersteprijswinnaar basisschool Neel gebruikt de iPads voor een pilot waarmee zij onderzoekt hoe de tablets kunnen helpen bij een nieuwe visie op het onderwijs.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl