Straalverbindingen

Een straalverbinding is een vaste of tijdelijke verbinding tussen een zend- en ontvangstantenne. Er is direct zicht nodig tussen de zenders. Dankzij de hoogte van de Alticom mediatorens is het mogelijk om straalverbindingen in te zetten. Deze worden veelal bevestigd op de bordessen van de torens.Straalverbinding

Voor telecom, internet, wifi

De grote Nederlandse telecomoperators maken gebruik van straalverbindingen vanaf de torens voor de aansluiting met het netwerk aan GSM-, UMTS- en LTE-antennes in het land (LTE is een doorontwikkeling van UMTS). Andere operators zoals bijvoorbeeld omroep operators zetten hun eigen straalzenderapparatuur vanaf de Alticom locaties in voor communicatieverbindingen voor radio en tv, bijvoorbeeld voor contact met de studio.

Steeds meer partijen ontdekken de uitgebreide mogelijkheden van straalverbindingen vanaf de mediatorens van Alticom. Regionale telecombedrijven zetten ze in om internet mogelijk te maken in gebieden waar geen glasvezel of kabel aanwezig is. En ook voor een WiFi-verbinding in de 5 GHz frequentieband met uw (tijdelijke) locatie, is een straalverbinding een uitstekende optie.

Wilt u meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van de straalverbindingen op een van de Alticom locaties? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur via 0800-2584266 of info@alticom.nl. Of maak gebruik van het contactformulier.

Voor datacenters

Ook diverse klanten die datacenter diensten afnemen bij Alticom, maken voor datatransport gebruik van een straalverbinding tussen het kantoorpand en het datacenter in de toren. Daarnaast biedt Alticom de mogelijkheid voor verbindingen via glasvezel. Een keuze maken tussen glasvezel en/of straalverbinding? Wij hebben de afwegingen voor u op een rij gezet.

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl