Theo Balijon over Alticom Datacenters: “Prettig werken op spraakmakende locaties”

Theo Balijon is Chief Technology Officer bij Better.Be in Enschede. Dit bedrijf houdt zich bezig met internetoplossingen in bedrijfsprocessen in de automotive lease en door realisatie en optimalisatie van datacenters. Better.Be heeft meerdere datacenters bij Alticom ingericht.

Waarom hebben jullie gekozen voor Alticom Datacenters?

Een belangrijk argument om te kiezen voor Alticom was de mogelijkheid om een datacenter in een eigen, af te sluiten ruimte te realiseren. Een van onze klanten hechtte daar veel waarde aan. In grotere datacenters is dat moeilijk te realiseren. Tegelijkertijd sprak ook de energiezuinige werkwijze van Alticom aan. ICT apparatuur en de koeling ervan vragen nu eenmaal veel energie. Free air cooling, de techniek die Alticom Datacenters toepast, is minder belastend voor het milieu dan de koeltechnieken die datacenters doorgaans inzetten. Bovendien reduceert free air cooling de kostprijs ook nog eens enorm. Uiteraard weegt dat ook mee in de keuze voor een datacenter.

Wat zijn jullie ervaringen met Alticom als het gaat om de kosten voor de datacenters?

De kostprijs van energie is een steeds belangrijker factor in de keuze voor een datacenter. Alticom Datacenters koopt als grootverbruiker goedkoop energie in. Bovendien hebben ze een zeer transparante werkwijze. In het datacenter zien we de elektriciteitsmeters die het daadwerkelijke elektriciteitsverbruik tonen. We weten dus vooraf wat we gaan betalen.

Hoe kun je de werkwijze van Alticom Datacenters typeren?

Alticom is een relatief kleine en platte organisatie. Je weet met wie je werkt en de communicatielijnen zijn kort. Dat uit zich in besluitvaardigheid en snelle reacties op vragen. Als klant sta je centraal. Dat merk je doordat de mensen van Alticom bereid zijn maatwerk te leveren. Ze bedenken hiervoor slimme oplossingen.

En de locaties? Wat vind je daarvan?

Groot voordeel is dat de locaties nooit ver verwijderd zijn van de kantoren van onze klanten. De mediatorens staan immers door heel Nederland. Het zijn sterke gebouwen met karakter. Ik geniet ervan om te werken en te vergaderen op zulke spraakmakende locaties.

Lees meer ervaringen van relaties van Alticom Datacenters>

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl