Samenwerking tussen PeopleWare en Alticom Datacenters maakt IT-outsourcing eenvoudiger

Cloud- en outsourcing specialist PeopleWare ICT Solutions en Alticom Datacenters werken al jarenlang samen, maar sinds dit jaar is de samenwerking geïntensiveerd. In september heeft Peopleware haar Stretched Datacenter Concept gelanceerd. Het concept helpt PeopleWare de continuïteit en performance van haar cloud-oplossingen te waarborgen. Klanten van PeopleWare kunnen naast bestaande fail-over en back-up faciliteiten ook volledig gespiegelde active – active diensten afnemen. Wat resulteert in een bijzonder hoge beschikbaarheid.

De belangrijkste reden voor de intensieve samenwerking is het gemak voor klanten van de twee partijen, vertelt Floris de Kievit van PeopleWare: “Housing van datacenters ligt bij Alticom Datacenters, wij leveren additionele diensten.” Buddy Tan van Alticom, vult aan: “
Dankzij de samenwerking met Peopleware is het voor onze klanten mogelijk om volledige IT-outsourcing door te voeren. Of bijvoorbeeld de uitbreiding van een volledige private cloud naar een hybride omgeving. Klanten hebben één loket voor de totale ICT ontzorging, wat de klanttevredenheid ten goede komt.”

PeopleWare Stretched Datacenter

PeopleWare – werkzaam voor klanten als Mercedes-Benz, Cofely en Sony – bracht jaren geleden hun datacenter onder in 1 van de 24 mediatorens van Alticom. “In de zoektocht naar een nieuw betrouwbaarder datacenter voor de activiteiten van PeopleWare, kwamen wij in contact met Alticom”, vertelt De Kievit. “Alticom bood ons flexibiliteit, een hoge beschikbaarheid en de mogelijkheid tot het eenvoudig verkrijgen van private datacenter-ruimtes. Hierdoor was PeopleWare in staat om haar dienstverlening te verhogen naar het gewenste niveau. Een van de onderdelen hiervan was het behalen van onze ISO 27001-certificering.”

Augustus 2015 wordt het tweede datacenter opgeleverd en ontstaat een Stretched Datacenter. Vrijwel uniek in Nederland. De Kievit: “Door een glasvezelkabel van tien gigabit tussen de datacenters en onze locatie in Amsterdam te leggen, hebben we een ring gecreëerd die onze continuïteit waarborgt.”

Om het Stretched Datacenter te ontwikkelen heeft PeopleWare twee privéverdiepingen in de mediatorens in IJsselstein en Hilversum. Zo kunnen de vloeren, servers en randapparatuur ingericht worden op basis van de klantbehoeften. De belangrijkste reden voor PeopleWare om de servers in de torens van Alticom te zetten, is de continuïteit, de veiligheid en het duurzame energiebeheer.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De bedrijven vinden elkaar ook op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “In een turbulente tijd en markt, waar verandering de enige constante is, geloven wij in duurzame en langetermijnrelaties.”, licht De Kievit toe. Datacenters zijn notoire energieverbruikers. Daarom werkt Alticom alleen met honderd procent groene stroom dat wordt opgewekt binnen Nederlandse windenergieparken. Ook de internationale organisatie Hivos heeft wederom in haar rapport 2015 aangegeven dat Alticom een 100% “groene” Datacenter is.

De overeenkomstige waarden die de bedrijven omtrent hun dienstverlening hanteren, maakt de samenwerking soepel. Het persoonlijke contact is goed en ook dat is voor PeopleWare uitermate belangrijk, vertelt De Kievit: “We zijn mensgericht in onze organisatie. Klanttevredenheid staat centraal. We hebben nu meer dan tweehonderd mensen in dienst, maar we blijven menselijk. Persoonlijke ondersteuning is onze belangrijkste tak van sport.”

Waar het eigenlijk om draait, is de klik. Een klik die Alticom en PeopleWare hebben, en die beide partijen ook zoeken met hun klant. “Zonder IT kun je niet meer werken, maar als IT niet je core business is, zou het jammer zijn als je daar veel tijd aan kwijt bent”, vertelt De Kievit.

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl